KRITIČARI MU NISU SKLONI

Holivudski blockbuster sa Cate Blanchett mogao bi biti jedan od najvećih promašaja

19.08.2024 u 10:06

Bionic
Reading

Iako je puno nade polagano u njezin najnoviji film 'Borderlands', čini se da Cate Blanchett ovoga puta nije imala sreće s odabirom projekta. Prema svemu sudeći, visokobudžetni film doživio je pravi fijasko na kinoblagajnama, čemu se nitko nije nadao

Australska glumica Cate Blanchett i ovoga je puta dala sve od sebe da bez greške odradi svoj dio posla i savršeno snimi svoj najnoviji film 'Borderlands', no čini se da to, kao ni budžeti koji su uloženi ne mogu spasiti ovaj film od prave katastrofe na kinoblagajnama diljem svijeta.

Riječ je o filmu snimljenom prema istoimenoj video igrici, a čije se režije uhvatio Eli Roth. Unatoč, navodno, uloženih 182 milijuna australskih dolara, nakon premijere u Americi studiju se 'vratilo' tek mizernih 13,3 milijuna australskih dolara, što je pravi fijasko.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

No, kao da to nije bilo dovoljno, na film su se obrušili i kritičari koji nisu mogli pronaći 'dobre strane'. Tako je film na stranici Metacritic dobio tek 27 od mogućih 100 bodova i to na temelju 30 ocjena koje su dali neki od najvećih filmskih kritičara.

Ona nikad ne promaši

Putno izdanje Cate Blanchett: Savršeno nosi bijeli kombinezon

Pogledaj galeriju

Ništa bolje nije bilo ni na stranici Rotten Tomatoesa gdje je film postigao tek 9 posto i to na temelju globalne ankete između 99 kritičara.

'Još uvijek ima puno kinematografskih katastrofa koje će doći prije kraja godine, ali ovaj žderač znanstvene fantastike miješa nevještu režiju, užasan tekst i ravnodušnu glumu u takvu zapanjujuću dosadu da se čini kao da ništa ne može nadmašiti zločestoću', napisao je jedan kritičar.

  • +5
Cate Blanchett Izvor: Profimedia / Autor: ROB LATOUR / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Jedino koga su kritičari poštedjeli je upravo Cate Blanchett i njezina sjajna gluma, koja je ujedno i jedina svjetla točka u cijelom projektu.