16. lipnja

Ice-T i Body Count počeli europsku turneju, u nedjelju stižu na stadion Šalata

10.06.2024 u 14:28

Bionic
Reading

Ice-T i njegov heavy metal bend Body Count započeli su prošle srijede europsku turneju u sklopu koje će 16. lipnja nastupiti na zagrebačkom stadionu Šalata

Treći dolazak Body Counta u Hrvatsku bit će i njihov najveći koncert do sada te jedan od rijetkih cjelovečernjih, samostalnih nastupa na turneji na kojoj većinom sviraju festivale. Seriju su započeli na Mystik festivalu u poljskom Gdanjsku, a na putu će im se sve do 2. srpnja naći veliki događaji poput već odsviranih Rock Im Park i Rock Am Ring, zatim i Hellfest, Novarock, Graspop i mnogi drugi. Europski dio ‘Merciless’ turneje ima ukupno 21 koncert, a na stadion Šalata grupa će utrčati u nadolazeću nedjelju, 16. lipnja.

BODY COUNT - Talk Shit, Get Shot (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže

Već prvih par nastupa donijeli su set listu koju će Body Count u Zagrebu još dodatno proširiti. Koncert su počinjali s klasikom ‘Body Count's In The House’ nakon kojeg bi naslagali najveće hitove s dosadašnjih sedam studijskih izdanja – ‘There Goes The Neighbourhood’, ‘Bowels Of The Devil’, ‘Born Dead’, ‘Talk Shit, Get Shot’, ‘This Is Why We Ride’, ‘Manslaughter’ i zloglasni ‘Cop Killer’, a mjesta se na popisu već tradicionalno našlo za covere grupa Slayer (‘Raining Blood’, ‘Postmortem’) i The Exploited (‘War’, ‘UK 82’, ‘Disorder’).

BODY COUNT - Psychopath (feat. Joe Bad) (LYRIC VIDEO) Izvor: Društvene mreže

Četiri godine nakon što su osvojili Grammyja za ‘Bum-Rush', Body Count objavili su novi singl, pjesmu ‘Psychopath' koja najavljuje album ‘Merciless' planiran za drugi dio godine. Na pjesmi gostuje i vokalist Joe Badolato iz Fit For An Autopsy koji nadopunjuje razjarene vokalne dionice koje potpisuje Ice T. ‘Sve je počelo s glazbom. Zvuči kao da biste mogli biti u glavi psihopata. Glazba je psihotična, a ja sam trebao pjevati o nečem ludom”, Ice T objašnjava kako je nastao singl ‘Psychopath'.

Vrata stadiona Šalata u nedjelju će s otvoriti u 19:30. Grupa Slope će svoj nastup započeti u 20:30, dok se Ice-T i Body Count penju na pozornicu u 21:30.

Ulaznice su dostupne po cijeni od 39 eura, a na dan koncerta 43 eura. Ulaznice za VIP tribine su 67 eura. Kupiti se mogu online na Eventimu i na njihovim prodajnim mjestima, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.