'POČIVALI U MIRU'

Janko Popović Volarić završio u zatvoru

14.01.2013 u 16:00

Bionic
Reading

Janko Popović Volarić u novom nastavku dramske serije'Počivali u miru' utjelovljuje uglednog zagrebačkog Srbina

Popović Volarić utjelovljuje Predraga Blagojevića, koji je do rata bio ugledni vlasnik restorana. Ipak, na obzoru rata, njegovo srpsko porijeklo u novoj, hrvatskoj državi postaje problem.

Blagojević se u ratnim 90-ima odjednom nađe u nizu problema te završava u zatvoru. Uzalud

je Blagojević zatvorskim čuvarima plaćao zaštitu jer su drugi zatvorenici koristili svaku priliku da se na njemu iživljavaju. No to nije njegova najveća tragedija – obitelj ga se istovremeno odrekla zbog lakomislenog preljuba.

'Posebno je iskustvo bilo raditi na ovoj seriji. Atmosfera tog vremena i neka napetost u zraku koja je tada postojala je dala jedan poseban naboj i nama na snimanju. Suradnja s redateljem, Goranom Rukavinom, još jednom bila je fantastična; scenarij intrigantan i životan, fotografija i scenografija su stvarno nevjerojatni, a iskustvo suradnje i glume s Miodragom Krivokapićem bilo je čast, zadovoljstvo i škola. Mislim da je serija jedan bitan i velik korak naprijed u domaćoj televizijskoj produkciji', izjavio je Janko Popović Volarić.

Jedna od ključnih rak-rana hrvatskog društva otvara se i u ovom nastavku, a kako će se razviti odnos između mlade i ambiciozne novinarke Lucije Car (Judite Franković) i bivšeg zatvorskog čuvara Martina Strugara (Miodrag Krivokapić) te koji će se duhovi prošlih vremena ponovno uzburkati, ne propustite pogledati u petak u 21.30 sati na Prvom programu HTV-a.