NAKON SMRTI SUPRUGE

Je li svojom izjavom John Travolta otkrio da više nije član Scijentološke crkve

23.07.2020 u 19:38

Bionic
Reading

Nakon smrti supruge holivudski glumac John Travolta suočen je s 'biti ili ne biti' trenutkom zbog svoje 45- godišnje posvećenosti scijentologiji, budući da je prkosio uvjerenjima osnivača scijentološke crkve po pitanju liječenja raka od kojeg je njegova žena preminula u 57. godini života

U nedjelju, 12. srpnja, Travolta je javnosti obznanio da je njegova supruga s kojom je u braku proveo posljednjih 30 godina preminula od raka dojke u dobi od 57 godina, pišući kako je Kelly 'vodila borbu s ljubavlju i podrškom velikog broja ljudi'.

U svojoj izjavi za javnost 66- godišnji glumac iskoristio je priliku kako bi otvoreno pohvalio medicinski tim koji je brinuo o zdravstvenom stanju njegove supruge. 'Moja obitelj i ja zauvijek ćemo biti zahvalni liječnicima i medicinskim sestrama u bolničkom centru za tumore MD Anderson, kao i svim ostalim medicinskim centrima koji su pomogli u njezinom slučaju', napisao je Travolta.

  • +10
John Travolta s obitelji u Cannesu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bolnički centar za liječenje tumora MD Anderson jedan je od vodećih u SAD-u, a nedavno je proglašen najboljim bolničkim centrom u državi za liječenje tumora.

Bivši članovi scijentološke crkve i njegovi prijatelji pozdravili su Travoltinu odluku o pronalasku stručne liječničke pomoći za svoju suprugu, medijima sugeriravši kako se na taj način odvojio od nje, ističući činjenicu kako se njezin osnivač L. Ron Hubbard oštro protivio liječenju tumora uz pomoć kemoterapija i zračenja.

'Travoltina izjava je bila nedvosmislena u podršci medicinskom osoblju što dokazuje da su se on i njegova obitelj povukli iz scijentologije. Hubbard se oduvijek protivio kemoterapiji i zračenju, no pripadnicima scijentološke crkve jasno je da njegova uvjerenja ne funkcioniraju kada su u pitanju ozbiljne bolesti ', u razgovoru za britanski Daily Mail izjavio je njezin bivši član i otvoreni kritičar, Jeffrey Augustine.

  • +11
John Travolta s kćerkom Ellom Bleu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon što su početkom 2009.godine izgubili 16- godišnjeg sina Jetta, snaha talijanskog opernoga pjevača Placida Dominga javnosti je otkrila kako je Travoltina supruga nakon sinove smrti svakodnevno posjećivala scijentološki centar na Floridi, te su joj čelnici Crkve rekli kako je tumor zaradila zbog sinove smrti.

'Kelly bi sama govorila kako joj je scijentologija pomogla da predbrodi sinovu smrt, vjerujući kako se reinkarnirao. Nad njom se neprestano vršila revizija, a John je u svakom trenutku na raspologanju imao scijentološke vodiče kako bi mu pomogli u nošenju sa sinovim odlaskom', ističe Sam Domingo koja vjeruje kako će ga gubitak supruge slomiti ili usrećiti s članstvom u Scijentološkoj crkvi.

'Platit će mnogo novaca za duhovne razgovore sa suprugom ili će možda shvatiti da ga scijentologija više ne čini sretnom niti mu je pomogla spasiti suprugu', zaključuje Domingo.