intervju

Jelena Pajić Ćulibrk o intuiciji, zelenim navikama i čime je osvojila supruga

21.09.2024 u 16:38

Bionic
Reading

Vodila nas je kroz razne televizijske sadržaje, slušamo je na radijskim frekvencijama i tako već dug niz godina. I svaki put čini se nanovo uzbuđena zbog svakog projekta koji oplemeni svojim vođenjem, a oni su gledateljima posebno dragi kada ona sudjeluje u njima. Od ove jeseni jedna od naših najzaposlenijih voditeljica ima novu rubriku u emisiji 'Kod nas doma', o kojoj je rado govorila za tportal

Zbog svoje neposrednosti, vedrine, topline i šarma već je godinama prepoznatljivo lice malih ekrana. Emisijama koje vodi daje dušu, a gledateljima se trenutno uvlači pod kožu vodeći 'Kod nas doma'. S Jelenom Pajić Ćulibrk razgovarali smo o mnogim pojedinostima iz njezina dugogodišnjeg radijsko-televizijskog životopisa, ali i privatnog života.

Unijeli ste svježinu i novu energiju vođenjem 'Kod nas doma'. Kako je došlo do 'novog' angažmana i ideje za 'Vaš zeleni kutak'?

Prije svega, hvala na lijepim riječima. Drago mi je da sam dio ekipe emisije jer mi se sviđa što i kako rade kolege, koje teme biraju i sadržaj koji stvaraju. Dio tog sadržaja od ove će sezone biti i rubrika 'Vaš zeleni kutak'. Negdje početkom ljeta Elizabeta mi je predložila tu rubriku, što sam rado prihvatila. Veselim se upoznati biljkoljupce i vidjeti njihove male i velike zelene oaze.

Ove muškarce je ljubila Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević, Profimedia

Potpuno su je osvojili škotski vrtovi

Možete li nam otkriti čiji vas je vrt posebno osvojio?

Bilo bi nezahvalno izdvojiti nekoga s kime smo se zadnjih tjedana susreli i s kime smo snimali, pa bih zato spomenula da su me potpuno osvojili škotski vrtovi koje sam imala prilike vidjeti prije koji tjedan na godišnjem odmoru. Fascinantno je to koliko se ljudi brinu za svoje okućnice – od raskošnih i do u detalja razrađenih vrtova do onih koji imaju tek stepenicu-dvije ispred ulaznih vrata, no svejedno na njima imaju nekoliko tegli, nešto grmova i hrpu cvijeća. Divno!

Kako bi, po vama, izgledao savršeno uređen zeleni kutak?

Tu nema jednog odgovora – divno je vidjeti i police ispunjene zanimljivim bonsaijima i planinski vrt ispunjen gredicama povrća, začinskim biljem i korisnim cvijećem, a krasno je biti i u mini zelenoj džungli u nekom stanu. Sve ima svoje čari.

Pratite li emisije sličnog sadržaja na stranim televizijama?

Nažalost, ne stignem gotovo ništa kontinuirano pratiti, ali zato uživam u reportažama koje pogledam online i na društvenim mrežama.

Koje su vaše zelene navike?

Nisu to neke velike stvari... Trudim se sjetiti ponijeti vrećice sa sobom kad idem u kupnju, vjerno razvrstavam otpad, posjećujem reciklažno dvorište kad kod kuće skupimo nešto što nije za miješani komunalni otpad. Pokušavam već kod odabira stvari koje kupujem razmišljati trebaju li mi zaista, u što su pakirane, mogu li izabrati pakiranje koje je bolja i eko opcija... Uvijek se grizem da bih trebala više i bolje, ali onda se podsjetim da radim što i koliko mogu u danom trenutku.

Jesu li 'zeleni' influenceri idući trend koji će preplaviti mreže?

Nisam sigurna da će oni baš preplaviti mreže, ali neka sam u krivu. Čini mi se da će publici biti zanimljiviji neki lakši sadržaji i ono što ne zahtijeva prevelik izlazak iz zone ugode.

'Puno je hrvatskih TV lica koja cijenim'

Koliko je stresno balansirati između radija i televizije?

Kad se sezona zakotrlja, onda je već dobro. Najteži je početak sezone jer svaka emisija ima svoje zahtjeve, za svaku imam neke drugačije planove i ideje, pa ih je ponekad teško pomiriti. Ima trenutaka u kojima mi je pomalo teško razmišljati na 100 strana, ali to je dio posla.

Koja su vam omiljena TV lica, nevezano kojom se televizijskom formom bave, i zašto?

Puno je hrvatskih TV lica koja cijenim i za koja mislim da odlično rade svoj posao, ali možda je nezahvalno među kolegama izdvajati samo ime ili dva pa ću spomenuti ona strana lica koja rado gledam – Grahama Nortona i Jimmyja Fallona. Žao mi je da nešto slično tome nemamo u Hrvatskoj.

Tko vam je u karijeri dao najbolji savjet i kako je on glasio?

'Nemoj čitati. Govori!' - savjet dragog Vladimira Mahovlića, legendarnog HRT-ovog spikera. Bio je divan, sjetim ga se s osmijehom. Svakog od nas (tada) mlađarije počastio je kavom prije svakog sata govornih vježbi. Popili bismo kavu, podružili se, odradili sat. Uvijek je za nas imao vremena i savjet ako nam je trebao.

'Trebalo bi ponoviti taj tulum...'

Kakav ste tip kad je odlučivanje u pitanju? Reagirate li brzo ili svaki svoj potez pomno promišljate?

Ne reagiram baš na prvu, promislim, ali ne odugovlačim s odlukama. Često se vodim intuicijom, tim nekim osjećajem koji mi govori što i kako. Dosta često bude točan. Do sada me dosta dobro služio.

Vaša blaga narav, vedar, pozitivan duh i šarm iznova osvajaju gledatelje. Čime ste osvojili supruga?

Hvala još jednom na komplimentima... Ne znam je li ga osvojilo baš nešto točno određeno, to bi najbolje on odgovorio, ali znam da je između nas od prvog trena u kojem smo se upoznali vladala neka posebna energija. Mene je on osvojio doslovno na prvu.

Kako je izgledalo vaše vjenčanje?

Bilo je lijepo i veselo. Okružili smo se obitelji i najboljim prijateljima, pojeli smo ukusno, popili ponešto, malo smo plesali, družili se... Nije puno prošlo od njega, ali sad kad razmišljam - trebalo bi ponoviti taj tulum.

  • +3
Jelena Pajić Ćulibrk Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Šminku sve manje koristi

Nedavno ste boravili u Škotskoj. Na koje se novo putovanje spremate?

S obzirom da smo se tek vratili, za sada ne razmišljam o novom putovanju. Red je malo biti i doma. (smijeh)

Uvijek ste dotjerani i izgledate njegovano - koji su vaši beauty imperativi?

Jesu li beauty imperativi istuširati se i umiti?! (smijeh) Ako da, to su moji. Grozna sam. Nemam naviku mackati se losionom nakon tuširanja, kremu za lice koristim veći dio godine, ali ljeti je primjerice izbjegavam jer mi je vruće i imam osjećaj da mi koža ne diše... I šminku sve manje koristim. Dok sam bila mlađa, znalo mi se dogoditi da nakon izlaska legnem spavati sa šminkom na licu. Danas je skidam gotovo s vrata po povratku doma. Evo, to je imperativ – čisto lice, da ne kažem obraz.

Postoji li u vama strast prema modi i kozmetici?

Pa i ne baš... Nisam taj tip, nemam za to nešto previše interesa.

subotnja zabava

Poznata imena stigla na 'Masked Singer': Jelena Pajić prvi put u javnosti sa suprugom

Pogledaj galeriju