otvoreno pismo evin cosby

Kći komičara optuženog za silovanje poručila: 'On voli i poštuje žene'

26.04.2017 u 20:39

Bionic
Reading

Na svom službenom profilu na Facebooku slavni komičar Bill Coby objavio je otvoreno pismo svoje najmlađe kćeri kojim je ona stala u njegovu obranu zbog teških optužaba za silovanje

Najmlađa kći slavnog Billa Cosbyja, Evin Cosby, otvorenim je pismom stala u obranu svog oca kojem se sudi zbog teških optužbi za silovanje, a 79-godišnji komičar objavio ga je na svom facebook-profilu.

'Uvijek sam se osjećala voljeno. Odrastali smo cijeneći uspjeh našeg oca, svjesni svih predrasuda i rasističkih komentara koje je trpio tijekom svih tih godina i znam koliko je radio za svoju obitelj. Zbog svog divnog djetinjstva, nisam mogla dočekati da i sama osnujem obitelj. Imam dvoje prekrasne djece koja obožavaju svog djeda.

Javna osuda mog oca, djeda moje djece, i okrutnost u medijima te prokazivanje mog oca kao silovatelja, a da se ne zna prava istina, napravila je od ovog svega još goru stvar koja je naštetila našoj obitelji i djeci', dio je pisma Evin Cosby.

Slavni komičar optužen je u tri točke za seksualno zlostavljanje Andree Constand 2004., no na sudu je izjavio da nije kriv. Tijekom dosadašnjeg suđenja Constand je tvrdila da ju je glumac drogirao i zlostavljao u svom stanu u vrijeme dok je bila zaposlenica Temple Universityja. Tijekom posljednjih godina deseci drugih žena javili su se policiji s optužbama da ih je Cosby seksualno zlostavljao.

Njegova kći tvrdi kako njen otac nije nasilan, zlostavljač, a ponajmanje silovatelj. 'Moj otac, baš poput svakog tko živi u ovoj zemlji, zaslužuje da ga se pred zakonom tretira dostojanstveno i pravedno. Zahvaljujući svom ocu završila sam fakultet i pokrenula svoj posao, a učio me i da budem svoja. Pomaže mi u odgoju moje djece koju uči obiteljskim vrijednostima. Znam da me moj otac voli, kao što voli i moje sestre i mamu. On voli i poštuje žene... Naravno, kao i većina slavnih osoba, pokleknuo je pred prilikama i imao afere, no to se tiče samo njega i moje mame. Riješili su to i krenuli dalje.'