VELIKODUŠNA BAKA

Konačno znamo što je kraljica Elizabeta poklonila omiljenom unuku za vjenčanje

04.06.2018 u 12:59

Bionic
Reading

Iako su kraljevski mladenci striktno zabranili poklone na vjenčanju i apelirali da svi gosti uplate svoj doprinos nekoj od ponuđenih humanitarnih zaklada, to pravilo nije vrijedilo za Harryjevu baku, kraljicu Elizabetu II, koja je unuku i novopečenoj mu supruzi poklonila velikodušan dar

Osim titule, statusa, nove obitelji i srca javnosti, Meghan Markle osvojila je još neke od pogodnosti koje dobivaju članovi kraljevske obitelji. Prema nepisanoj tradiciji, kraljica Elizabeta uvijek poklanja najvelikodušniji dar novopečenim mladencima, a iznimka nisu bili ni vojvode od Sussexa.

Kraljica je svome unuku Harryju i njegovoj supruzi Meghan za vjenčanje poklonila kuću York Cottage na imanju u Sandringhamu.

Dar kojim je Elizabeta II zasigurno oduševila mladence velebnih je proporcija. Imanje se prostire na čak 8000 hektara zemlje, od čega 240 hektara čini javni park, a 24 hektara vrt koji je ujedno povezan s glavnom kućom. Imanje datira sve do razdoblja kralja Edwarda VII, koji je kuću poklonio svom sinu, kralju Georgeu V, u 1893. godini.

Harry i Meghan spomenuto će imanje koristiti za godišnje odmore i vikende kada se žele maknuti od gradske vreve. Mladenci trenutno žive u kućici Nottingham Cottage, smještenoj na prostoru Kensingtonske palače, sve dok im se ne preuredi stan u desnom krilu palače.

Službene fotografije s vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle Izvor: Pixsell / Autor: Alexi Lubomirski / Press Association / Pixsell

Apartman 1 trenutno se preuređuje, a smješten je tik do Apartmana 1a, u kojem žive Harryjev brat William i njegova supruga Kate Middleton s dječicom, princem Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom.