vila iz 19. stoljeća

Kralj Charles pronašao način da iseli brata, princa Andrewa iz zapuštene rezidencije

20.08.2024 u 14:38

Bionic
Reading

Kralj Charles III otpustio je zaštitare svog mlađeg brata, princa Andrewa, kako bi ga naveo da napusti vilu Windsor Royal Lodge na imanju Windsor. Ondje živi s bivšom suprugom Sarah Ferguson

Kralj Charles III pritišće princa Andrewa da se s bivšom suprugom Sarah Ferguson preseli u Frogmore Cottage, bivšu rezidenciju princa Harryja i Meghan Markle. Vojvodi od Yorka i njegovoj bivšoj supruzi ne seli se u manji prostor.

Charles želi istjerati brata je Andrew vilu poprilično zapustio, do te mjere da je s nje otpadaju prozori, cigle i fasada i vapi za obnovom, kako donosi Daily Mail. Kralj bi želio da se Windsor Royal Lodge iznajmljuje za milijun funti godišnje, a kontroverzni princ svoj boravak tamo plaća 260.000 funti godišnje.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Ne drži se dogovora

Andrew se obvezao plaćati 400 tisuća funti godišnje kako bi Royal Lodge održavao, no kako zdanje ne izgleda dobro, čini se da je to daleko od istine. Navodno je dobio rok do listopada da napusti Royal Lodge, a 64-godišnjak je bio prisiljen povući se i s kraljevskih dužnosti u svibnju 2020. zbog svog prijateljstva s osuđenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom.

ANDREW NIJE SRETAN

[FOTO] Razgovor nije djelovao pretjerano ugodno: Što je nakon bdijenja kralj Charles rekao mlađem bratu?

Pogledaj galeriju

Morao je prodati vilu u Švicarskoj kako bi 2022. platio nagodbu od 9,4 milijuna funta Virginiji Giuffre zbog seksualnog zlostavljanja: triput ju je seksualno napao kad joj je bilo 17 godina. Uz to, morao je zaustaviti građansko suđenje na sudu u New Yorku na kojem ga je tužila, a financijska nagodba bila je jedini način da zaustavi neugodni pravni postupak. Vojvoda uporno negira da je seksualno zlostavljao maloljetnicu, no kraljevska obitelj procijenila je da je bolje da joj plati odštetu nego da se sramote suđenjem prvom članu britanske kraljevske obitelji na američkom tlu.