krunidba

Kraljevski san koji nije sanjala: Pred 75-godišnjom Camillom velik je izazov

13.04.2023 u 12:47

Bionic
Reading

Kad su se 1970. godine Camilla i Charles upoznali, Camilla sigurno nije mislila da će jednog dana uz Charlesa postati britanska kraljica. U 75-godini radi se o velikom izazovu, no njezini bliski suradnici tvrde da je Camilla rađena od čelika te može podnijeti razne poteškoće

Priča kraljevskog para Camille i Charlesa možda zvuči kao da je riječ o nekoj romantičnoj drami, no pravi su dokaz da svaka priča ipak ima uporište u nekom stvarnom i mogućem scenariju. Upoznali su se 1970. godine preko zajedničke prijateljice, a tada nisu ni pomislili da bi ih njihova romansa mogla dovesti na tron Ujedinjenog Kraljevstva. Tadašnji princ od Walesa oženio je princezu Dianu, a Camilla se udala za vojnog časnika Andrewa Parkera Bowlesa, ali njihova srca nisu se smirila sve dok nisu kucala zajedno.

Nakon što je princeza Diana izjavila jednu od najpoznatijih rečenica: 'Bilo nas je troje u braku.', treća osoba uskoro je postala najomraženija žena Velike Britanije. Nakon razvoda princa Charlesa i Diane 1996. godine te Dianine tragične smrti godinu dana nakon, Charlesovo osoblje radilo je na popravljanju slike Camille kao 'druge žene'.

Camillina privrženost Charlesu natjerala je i inače duboko religioznu kraljicu Elizabetu II da prihvati Charlesov odabir. Tijekom godina pokojna kraljica i Camilla dijelile su ljubav prema seoskom načinu života, a naposlijetku je Elizabeta II. izrazila iskrenu želju da Camilla bude poznata kao kraljica supruga kada Charles postane kralj.

'S obzirom na to da veći dio svog života nikada nije razmišljala o tome da postane kraljica, nevjerojatno joj je dobro. Vražji je izazov biti trajno u središtu pozornosti u ovim godinama, ali ona je čvrsta i može to podnijeti', rekao je Christopher Wilson, kraljevski biograf.

S izjavom Wilsona složio se i kraljevski fotograf Arthur Edwards koji je rekao kako je Camilla topla osoba puna ironičnog humora.

  • +14
Camilla Parker kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia