IDILIČAN BRAK

Kraljica ljepote i TV voditelj: Evo tko su roditelji Georgea Clooneyja

03.10.2024 u 06:06

Bionic
Reading

George Clooney u braku je deset godina, a formulu za uspješan odnos, ali i uspješnu karijeru prepisao je od roditelja - Nine i Nicka. Roditelji su u njega usadili potrebu za progovaranjem o važnim temama, ali i radne navike koje su ga dovele do titule jednog od najboljih i najtraženijih glumaca današnjice

Iako je jedna od najvećih glumačkih zvijezda ovog doba, George Clooney uspješno balansira između privatnog i poslovnog života. Otac je dvoje djece, vlasnik mnogobrojnih glumačkih priznanja, brižan suprug, a imao je i od koga učiti kako uspješno izvršavati sve svoje uloge.

Nagrađivani Clooney sve ove godine ugledao se na roditelje - Nicka Clooneyja, vrsnog novinara, i Ninu Bruce Warren, bivšu kraljicu ljepote i poduzetnicu.

Brad Pitt kroz godine Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

'Oboje mojih roditelja stvarno je poštovano tamo odakle smo i ne bih želio učiniti ništa što bi ih osramotilo', rekao je glumac za The Guardian, otkrivši da mu je otac usadio pravilo da u životu mora izazivati ljude s većom moći od njegove te braniti one s manjom moći.

Ugledao se na ljubavnu priču roditelja

Roditelji popularnog glumca upoznali su se pedesetih godina, kada je Nina Bruce Warren sudjelovala na izboru ljepote, a Nick Clooney našao se u ulozi člana žirija.

Nakon toga su imali prvi spoj u Kentucky Theatreu u Lexingtonu, gdje je Nick radio kao voditelj na lokalnoj TV postaji, a vjenčali su se već sljedećeg kolovoza.

Prvo dijete, kćer Adu, dočekali su 1960. godine, a 1961. rodio se i George. Tijekom njegova djetinjstva obitelj je putovala diljem SAD-a zbog očeva posla sve dok se nisu smjestili u Augusti.

S obzirom na to da je kod kuće gledao roditelje kao primjer idiličnog odnosa, i on je tražio nešto slično. Godine 2013. upoznao je odvjetnicu Amal, a zanimljivo je da su je iste večeri upoznali i Clooneyjevi roditelji.

'Bila je očito vrlo šarmantna, prekrasna i uspješna, a dok smo večerali, postajalo je jasno i da je ljubazna i inkluzivna. Stvarno mislim da su njegova i njezina sudbina bile zapečaćene do trenutka u kojem je taj prvi sastanak završio. Bila je tako izvanredna i on je bio tako izvanredan u njezinoj blizini', otkrio je jednom prilikom Nick Clooney.

URNEBESNI GLUMAC

I Amal je pala u drugi plan: Ako se netko zna dobro zabavljati, onda je to George Clooney

Pogledaj galeriju

Radne navike po uzoru na Nicka i Ninu

Nick je nekoliko godina radio kao voditelj vijesti, a onda je u sedamdesetima dobio angažman u programima kao što su 'The Bob Braun Show' i blagdanskim akcijama, uključujući 'Macy's Thanksgiving Parade'.

Postao je potom urednik vijesti i glavni voditelj na WKRC-u u Cincinnatiju.

'Proveo sam puno vremena kao dijete na podu redakcije WKRC-a gledajući oca kako priprema vijesti', prisjetio se George jednom prilikom dijela svog djetinjstva.

Također, i otac se okušao u kinematografiji pa je godine 2006. sa sinom snimio 'Putovanje u Darfur', dokumentarac koji pokušava objasniti genocid u ratom razorenom Darfuru u Sudanu.

Osim oca, i majka ima impresivnu karijeru.

Svoj put započela je kao Miss Lexingtona, a onda i prva pratilja na izboru za Miss Kentuckyja. Međutim, osim izbora za ljepotu, Nina se okušala kao spisateljica i TV voditeljica, a i vlasnica je antikvarijata.

'Pretpostavljam da je jedina stvar koju je podučavala, pokazujući svojim primjerom, to da je išla na posao svaki dan i jako se trudila. Nikad nisi osjećao da je koristila svoj izgled da dobije prednost u bilo čemu', komentirao je popularni glumac koji je i 1997. i 2006. godine bio najseksepilniji čovjek na svijetu prema izboru Peoplea.

Osim toga, od roditelja je naslijedio interes za važna društvena pitanja i aktivizam, što je strast koju dijeli sa suprugom Amal.

'Moj otac, moja majka, moja teta (pokojna pjevačica Rosemary Clooney) — svi su imali talent, ali imali su i ono čemu sam se oduvijek divio: spremnost na batine iz pravih razloga. To mi se oduvijek sviđalo i to je jedna od onih stvari kojima težiš u životu', rekao je ponosno Clooney.

ON JE SVE

S Clooneyjem nikada nije dosadno, u to su se uvjerili i fotografi u Veneciji

Pogledaj galeriju