povratak sa stilom

12 godina kasnije: Slavni Willem Dafoe izazvao pomutnju na modnoj reviji

01.10.2024 u 19:42

Willem Dafoe na modnoj reviji Miu Miu

Izvor: Profimedia / Autor: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

Bionic
Reading

Dvanaest godina kasnije zvijezda filmova redatelja Yorgosa Lanthimosa ponovno je prodefilirala pistom u ulozi modela, ovoga puta na reviji brenda Miu Miu

Održana ovog utorka u Parizu, nova revija brenda Miu Miu ostat će upamćena i po slavnom Willemu Dafoeu koji je na njoj sudjelovao u ulozi modela.

Angažman ovog tipa, međutim, nije prvi za 69- godišnju holivudsku zvijezdu.

Godine 2012. za gospođu Miucciu Pradu Dafoe je prošetao pistom u Milanu, što je učinio zajedno s glumačkim kolegama poput Adriena Brodyja, Garyja Oldmana i Tima Rotha.

Svi navedeni u nekom trenutku svoje karijere uskočili su u ulogu filmskog antijunaka, a upravo njima Prada je s kolekcijom za tadašnju sezonu jesen/zima odala posebnu počast.

Posljednjih tjedana videosnimke finala tog modnog showa postale su viralne na društvenim mrežama, stoga ne čudi da je Prada jednog od njih odlučila ponovno angažirati.

Izvor: Profimedia / Autor: Francesca Babbi / ipa-agency.net / PA Images / Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Charly TRIBALLEAU / AFP / / Shutterstock Editorial / Profimedia / Promo

Willem Dafoe u ulozi modela za Miu Miu

U odnosu na 2012. godinu, kada je pistom u Milanu prošetao u crnom odijelu s pripadajućim kaputom strogog kroja, na novoj reviji brenda Miu Miu osvanuo je u puno opuštenijem izdanju.

Iako bi Dafoeova zvjezdana snaga vjerojatno bila dovoljna sama po sebi, tim Miuccie Prade pobrinuo se za još neka zvjezdana imena na modnoj pisti. Oskarovka Hilary Swank, britanska 'it' djevojka Alexa Chung, ali i kći Nicole Kidman pokazale su Miu Miu novitete za modne insajdere i podjednako slavne uzvanike u prvim redovima revije.

U kolekciji za novu sezonu proljeće/ljeto, Prada je vješto sukobila sportske jakne sa ženstvenim haljinama i suknjama, kupaće gaćice s puno metalnih pojaseva i haljine asimetričnih izreza sa muževnim sakoima.

Grafički printovi inspirirani ludim 70-ima krasili su kapute i pencil suknje na polovici revije, dok su lakirane suknje i visoko izrezane pamučne bokserice sada puno odvažnije u odnosu na prošlosezonske, većinski damske siluete.

  • +15
Miu Miu SS25 Izvor: Profimedia / Autor: xx / Avalon / Profimedia