Ovaj tjedan sa snimanjem je započeo najiščekivaniji show RTL-ove proljetne sheme, a u napetim kulinarskim izazovima pod vodstvom chefa Toma Gretića gledatelji će moći uživati uskoro. Studio od 1500 kvadrata zasjao je u punom sjaju, a show već mjesecima marljivo priprema tim od stotinjak ljudi
Noževi, daske, lonci, tave, kuhače i ostala kuhinjska pomagala i uređaji pažljivo su posloženi i čekaju prvi izazov, a iz savršeno ''uglancanih'' crvene i plave kuhinje samo što se nisu počeli širiti slasni mirisi i krčkati vrhunska jela koja će 18 natjecatelja u sljedovima servirati gostima koji stižu u restoranski dio seta.
U studiju se već kao kod kuće osjeća glavni chef Tom Gretić koji je upoznao natjecatelje o čijoj će sudbini u showu odlučivati upravo on, glavom i bradom. Iz cipela ga, kaže, najviše mogu izuti greške u servisu hrane jer pred gosta loš tanjur jednostavno ne smije izaći što god se događa u kuhinji, a što očekuje od kandidata, ističe prilično jasno.
'Timski rad je prvenstveno recept za uspjeh! Prvi savjeti za kandidate? To će biti spontano, gledam na 'Hell's Kitchen' kao na svoju kuhinju, na svoju brigadu, to mi uvijek dođe u tom trenutku i na licu mjesta', najavljuje.
Njegove desne ruke su Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec, dva sous chefa koja će usmjeravati, nadgledati, savjetovati, bodriti i tješiti svoj tim kandidata. U show stižu kandidati različite dobi, osobina i kulinarskog iskustva. Svatko od njih ima prednosti kojima može pridonijeti svome timu, no njihove mane sous chefovi morat će detektirati i usmjeriti ih prema uspješnoj suradnji. Ivan i Ivana, složno kažu, ponašat će se kao što se i inače ponašaju u kuhinji, a pružit će potporu, kvalitetnu komunikaciju i korisne savjete.