intimna ispovijest

Lejla Filipović otvoreno o odgoju sinova: 'Trenutno je Tarik loš policajac'

05.06.2024 u 13:12

Bionic
Reading

Bivša Miss Hrvatske, supruga Tarika Filipovića podijelila je svoje iskustvo majčinstva, karijere i djetinjstva

Lejla Filipović je odrasla u Dubrovniku, uz dvije sestre, okružena ženama koje su bile ključne figure u njenom životu. Lejla, Amela i Dženada bile su maloljetne kada im je otac iznenada preminuo pa su djetinjstvo provele većinom brinući jedna o drugoj, dok je njihova majka Fehma nastavila očev posao kako bi im mogla priuštiti školovanje.

'Nas tri smo jako povezane uz majku. Koliko god mi je bilo teško odrastati bez oca, kada stavim to sa strane, imala sam jako lijepo djetinjstvo', prisjetila se na gostovanju podcasta 'Mame kod Lane' voditeljice Lane Gojak Bajt.

uvijek zajedno

Lejla i Tarik Filipović uživali na zagrebačkoj špici

Pogledaj galeriju

Ispričala je da je bila jako zrela i nije se plašila imati djecu. 'Išla sam roditi kao da sam išla vaditi zub' kaže kroz smijeh. Obje trudnoće su joj bile bez komplikacija, no dojenje joj je predstavljalo veliki izazov.

'Prvi put sam imala osjećaj da sam ja bila kriva što nisam mogla dojiti. Za drugo dijete sam išla i na tečaj, opet mi se dogodio neuspjeh. Bila sam očajna', priznala je Lejla, ističući kako žene trebaju znati da nisu loše majke ako ne mogu dojiti ili ne žele. Prisjetila se svojih poroda. 'Prvi put sam rodila za tri sata, ali na drip. Koliko god sam imala dobro iskustvo sa porodom prvi put i dalje nisam zaboravila na bol tako da sam drugi put uzela epiduralnu, rekla je.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Govoreći o svojoj djeci, Lejla je istaknula koliko je važno postaviti granice, ali i zadržati otvorenost u komunikaciji. 'Uvijek smo tu za njih, ali i dalje treba znati da smo mi roditelji, a ne prijatelji'. Ona i Tarik su uspostavili balans između roditeljske discipline i prijateljskog odnosa. 'Ja sam bila stroža kada su bili mlađi, trenutno je Tarik loš policajac', iskrena je. Na tremu odgoja rekla je:

'Njih danas najviše odgaja društvo i društvene mreže, danas je teško odvesti dijete na pravi put. Uvijek smo tu za njih ali je i dalje treba znati da smo mi roditelji, a ne prijatelji. Nemamo tabua, ali o nekim temama ne pričamo. Oboje smo vodili one neugodne razgovore sa njima, kada mi se povjere pazim da ih ne izdam i da ne kažem nikome od njih, otkrila je. Na temu tajna uspješne veze s Tarikom kazala je da su to - ljubav, poštovanje i kompromis. 'Ljubav je uvijek na prvom mjestu, ali poštovanje i kompromis su ključni, uz razumijevanje', objasnila je.

Izvor: Društvene mreže

sve osim nogometa

Učitavanje...