nevjerojatno

Liječnik optužen za smrt Matthewa Perryja pušten iz zatvora; vraća se na posao

22.08.2024 u 18:11

Bionic
Reading

Matthew Perry preminuo je 28. listopada, a o njegovoj smrti još se raspravlja... Zasad je poznato da je uzrok njegove smrti prekomjerna količina ketamina, a doktor koji mu je dozu prepisao sada je pušten na slobodu

Kada je svijet napustio glumac Matthew Perry, rijetko tko je ostao ravnodušan. Glumac koji je svojim improvizacijama zapravo i stvorio lik šašavog Chandlera iz serije 'Prijatelji' u stvarnom je svijetu bio sasvim drugačiji: nezadovoljan i opterećen osjećajima manjka ljubavi i nedostatnosti. Utjehu je tražio u opijatima, a upravo nedozvoljena količina istih bila je presudna za njegov život.

Prema medicinskim izvješćima, voljeni je glumac umro od nedozvoljene količine ketamina, anestetika s psihodeličnim svojstvima koji se često shvaćaju kao alternativna terapija za neke mentalne bolesti. Glumac je bio podvrgnut terapiji ketaminom za liječenje depresije i anksioznosti, a neoprezno rukovanje dozama ketamina uzrokovalo je tragediju.

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

Doktor optužen za smrt Matthewa Perryja pušten na slobodu

Perry je imao zakazanu infuziju ketamina s liječnikom 12. listopada, ali je njegov asistent Iwamasa kontaktirao doktora nakon tretmana zatraživši novu količinu. Prema priznanju krivnje njegovog asistenta, liječnik Plasencia je pristao naći se u Perryjevu domu kasnije tog dana i dao mu je 'veliku dozu ketamina'.

Liječnik Plasencia zbog toga je optužen za ilegalnu opskrbu glumca lijekovima, no iako mu se sudi za ubojstvo, vraća se u svoju ordinaciju.

Da, odvjetnik doktora Salvadora Plasencije potvrdio je da se optuženi liječnik planira vratiti klinici koju vodi.

Propisane mjere opreza uključuju znak na ulaznim vratima klinike koji obavještava potencijalne pacijente o njegovom neriješenom sudskom postupku, a pacijenti su također primorani potpisati i obrazac u kojem će dati pristanak na liječenje unatoč optužbama.

Poznati je američki doktor pušten uz jamčevinu od 100.000 dolara, svotu koju sigurno ima na računu, ukoliko uzmemo u obzir da mu je Perryjev asistent platio čak 55.000 dolara za ketamin u razdoblju od 20. rujna do Perryjeve smrti 28. listopada, tvrde strani mediji.

tihi oproštaj

Cvijeće, crteži i ostali darovi: Dirljiv prizor ispred kuće Matthewa Perryja

Pogledaj galeriju