JEDNA JE MAJKA

Melania Trump progovorila o odnosu s Ivankom: 'Moja uloga nije bila zamijeniti joj mamu'

17.10.2024 u 14:23

Bionic
Reading

Njezini memoari iznijeli su niz otkrića iz života Melanije Trump. Bivša prva dama držala se podalje od politike tijekom predsjedničke kampanje svog supruga Donalda Trumpa, no medijske stupce punila je upravo zahvaljujući detaljima u memoarima u kojima je opisala svoj život u Bijeloj kući, ali i puno drugih zanimljivosti iz života obitelji Trump

Za Donalda Trumpa Melania se udala 2005., a već godinu kasnije dobili su svoje prvo i jedino zajedničko dijete, sina Barrona. U svojim memoarima, koji su već poprilično uzburkali javnost, Melania Trump dotakla se prvih godina svog braka:

'Ulaskom u brak s Donaldom, morala sam se naučiti snalaziti u zamršenoj dinamici njegove velike obitelji. To je zahtijevalo fleksibilnost i otvorenost, ali svaki je trenutak bio prilika za povezivanje, učenje i rast u ovom novom okruženju. Moj pristup izgradnji odnosa s Donaldovom djecom uvijek je bio temeljen na ljubavi i poštovanju.'

Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević, Profimedia

Kako je rekla, Donaldova su djeca iz braka s Ivanom Trump tada već bila starija, ali i 'neovisnija', dok je Tiffany, iz braka s Marlom Maples, bila u 'formativnim godinama'.

Puna podrška i prijatelj

'Prepoznala sam njihovu individualnost, shvaćajući da, kao njihova maćeha, moja uloga nije bila zamijeniti njihove majke, već dati im punu podršku, ali i biti prijatelj. Ova mi je perspektiva omogućila da na jedinstven način gajim smislene odnose sa svakim djetetom.

Ipak, i taj pristup nije završio uvijek kako je željela, pa su se dogodile i brojne nesuglasice s Trumpovom djecom iz prijašnjih brakova:

  • +4
Melania Trump i Donald Trump Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW

'Iako se možda ne slažem sa svakim mišljenjem ili izborom Donaldove odrasle djece, niti se slažem sa svim Donaldovim odlukama, priznajem da su različita stajališta prirodan aspekt međuljudskih odnosa. Važno je zapamtiti da svaka osoba zaslužuje poštovanje i razumijevanje, bez obzira na neslaganja.'

Upravo zbog toga Melania se usredotočila na stvaranje okruženja u kojem se svatko osjećao slobodno da se izrazi. 'Umjesto da namećem svoje stavove ili kritiziram druge, težila sam biti stalno prisutna, biti ona na koga se mogu osloniti. Svjesna sam da posesivnost nije pogodna za zdravu obiteljsku dinamiku. Svaki član traži svoj prostor, a ja sam postavila prioritete da poštujem tu potrebu', zaključila je Melania dodavši kako više voli 'komunicirati' nego 'kontrolirati'.