ZA DUGE VEČERI PRED EKRANIMA

Mjesec prepun noviteta na streaming servisima: Ovo su serije i filmovi koje ćemo gledati u studenom

01.11.2022 u 18:31

Bionic
Reading

Iako 'tešku arteriju' streaming servisi čuvaju za prosinac, studeni ipak neće oskudijevati privlačnim naslovima. Netflix izbacuje dugo očekivanu novu sezonu 'Krune', koja je uzburkala strasti u kraljevskoj obitelji i na britanskom otoku i prije prikazivanja. Tu je i nova Enola Holmes kao i posljednja sezona odlične crne komedije 'Dead to me', ali i niz božićnih filmova koji koliko god loši bili, očito imaju svoju publiku... Aduti Prime Videa su serija s Jamesom Cordenom i obiteljska komedija sa zvjezdanom glumačkom ekipom dok je Disney+ okupio velike face u novoj 'whodunnit' misteriji

Young Royals, 2. sezona, 1. studenog, Netflix

Kada princ Wilhelm (Edvin Ryding) stigne u prestižni internat Hillerska, konačno dobije priliku istražiti sebe i otkriti kakav život zapravo želi. Počinje sanjati o budućnosti ispunjenoj slobodom i bezuvjetnom ljubavlju daleko od kraljevskih obaveza, ali kada neočekivano postane sljedeći u redu za prijestolje, njegova dilema postaje još veća jer mora napraviti izbor - ljubav ili dužnost.

Young Royals, 2. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

See How They Run, 2. studenog, Disney+

S uspjehom filmova kao što su 'Knives Out' i rebootova o Poirotu Kennetha Branagha, čini se da se dobri stari 'whodunnit' filmovi vratili u velikom stilu. Nastavljajući ovaj trend, 'See How They Run' prati iscrpljenog inspektora Stopparda i mladog policajca Stalkera dok zaranjaju u svijet kazališta 1950-ih u Londonu u pokušaju da riješe ubojstvo američkog filmskog redatelja Lea Köpernicka. Što više istražuju misteriozno ubojstvo, to više shvaćaju da to čine na vlastitu odgovornost. U filmu prepunom referenci na Agathu Christie, urnebesnih izvedbi i hrpe misterije glume Sam Rockwell (Three Billboards, Jojo Rabbit) i Saoirse Ronan (Little Women, The Grand Budapest Hotel) kao vodeći istražitelji, a sporedne uloge ispunjavaju Ruth Wilson (Luther, The Affair), Adrien Brody (Pijanist , The French Dispatch) i David Oyelowo (Nightingale, Selma).

See How They Run Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Blockbuster, 3, studenog, Netflix

Timmy Yoon (Randall Park) analogni je sanjar koji živi u 5G svijetu. Cijeli svoj odrasli život proveo je posvećen svojoj prvoj ljubavi, filmovima — strasti koja ga je zadržala na prvom i jedinom poslu, vođenju videoteke Blockbuster Video u rodnom gradu. No nakon što je saznao da upravlja posljednjom videotekom Blockbuster Videos u Americi, Timmy i njegovi zaposlenici, uključujući njegovu dugogodišnju simpatiju, Elizu (Melissa Fumero), bore se kako bi ostali otvoreni i zadržali poslove, ali i kako bi obnovili ljudske veze koje su izgubili u digitalnom dobu.

Blockbuster Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

My Policeman, 4. studenog, Prime Video

Film se temelji na istoimenom romanu Bethan Roberts iz 2012. koji su kritičari pohvalili kao 'dirljivu priču o čežnji i frustraciji', a koja vješto odražava homofobno društvo Britanije 1950-ih. Iako je film dobio mješovite kritike na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, fanovi će uskoro moći sami odlučiti sviđa li im se. Inspirirani ljubavnom pričom engleskog romanopisca E. M. Forstera (A Room With A View) i lokalnog policajca, knjiga i film istražuju složenost veze između učiteljice Marion (Corinn), koja je cijeli život gajila osjećaje prema bratovom prijatelju Tomu (Styles). Unatoč udaji za Toma, njegovo blisko prijateljstvo s kustosom lokalnog muzeja Patrickom (Dawson) izaziva njezinu sumnju...

My Policeman Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Manifest, 4. sezona, 4. studenog, Netflix

Dvije godine nakon što je brutalno ubojstvo Grace preokrenulo njihove živote, obitelj Stone je u rasulu, a shrvani Ben nastavlja oplakivati ​​svoju ženu i tražiti svoju otetu kćer, Eden. Utučeni Ben odstupio je od svoje uloge suzapovjednika čamca za spašavanje, ostavljajući Michaelu da sama upravlja njime, što je gotovo nemoguć podvig jer svaki pokret putnika sada nadzire državni registar. Kako se datum smrti približava, a putnici očajnički traže put do preživljavanja, misteriozni putnik stiže s paketom za Cala koji mijenja sve što znaju o letu 828 i pokazat će se ključem za otključavanje tajne poziva. Četvrta sezona Manifesta bit će objavljena u dva dijela od po 10 epizoda, a prvi dio na Netflixu stiže 4. studenog.

Manifest, 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Enola Holmes 2, 4. studenog, Netflix

Enola Holmes (Millie Bobby Brown) je odrasla i kreće stopama svog slavnog brata Sherlocka (Henry Cavill) te otvara vlastitu agenciju, no ubrzo shvaća da biti privatni detektiv nije tako jednostavno kao što se čini. Pomirivši se s hladnom realnošću odraslog doba, sprema se zatvoriti ured kad joj djevojčica ponudi posao - da pronađe njezinu nestalu sestru. No slučaj se pokazao mnogo zagonetnijim od očekivanog, budući da je Enola bačena u opasan novi svijet - od zlokobnih londonskih tvornica i šarenih glazbenih dvorana, do najviših slojeva društva i same ulice Baker 221B. Dok se rasplamsavaju iskre smrtonosne zavjere, Enola mora pozvati u pomoć prijatelje - i samog Sherlocka – kako bi razotkrila misterij.

Enola Holmes 2 Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Sonic: Super jež 2 (Sonic the Hedgehog 2), HBO, 6. studenog

Najomiljeniji plavi jež na svijetu se vratio!. Nakon što se nastanio u Green Hillsu, Sonic je željan dokazati da ima sve što je potrebno da postane pravi heroj. Njegova izjava dolazi u iskušenje kada se vrati dr. Robotnik, ovaj put s novim partnerom, Knucklesom, u potrazi za smaragdom koji ima moć uništiti civilizacije.

Sonic: Super jež 2 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kruna (The Crown), 5. sezona, 9. studenog, Netflix

Nagrađivana Neflixova serija vraća nas u razdoblje od početka pa do sredine 1990-ih, razdoblje u kojem se brak princa Charlesa i Diane, a kraljevska se obitelj našla u brojnim problemima, uključujući i požar. Ulaskom u novo desetljeće kraljevska se obitelj suočava s vjerojatno najvećim izazovom do sada - javnost otvoreno dovodi u pitanje njihovu ulogu u Britaniji '90-ih. Dok se kraljica Elizabeta II (Imelda Staunton) približava 40. godišnjici na prijestolju, razmišlja o vladavini koja je obuhvatila devet premijera, pojavu masovne televizije i sumrak Britanskog Carstva. Ipak, novi izazovi su na pomolu. Raspad Sovjetskog Saveza i prijenos suvereniteta u Hong Kongu signaliziraju seizmičku promjenu međunarodnog poretka koja predstavlja prepreke, ali i nove prilike. U međuvremenu, nevolje se naziru unutar obitelji.

Izvor: Društvene mreže

Princ Charles (Dominic West) vrši pritisak na svoju majku da mu dopusti razvod od Diane (Elizabeth Debicki), što predstavlja ustavnu krizu monarhije. Njih dvoje žive odvojene živote što je povod glasinama, ali i medijskoj pozornosti, pa Diana na odlučuje preuzeti kontrolu nad vlastitom pričom, kršeći obiteljski protokol kako bi objavila knjigu koja potkopava javnu potporu Charlesu i razotkriva pukotine u kući Windsor. Napetosti će još rasti kako Mohamed Al Fayed (Salim Daw) stiže na scenu. Vođen željom za prihvaćanjem, on koristi svoje bogatstvo i moć kako bi sebi i sinu Dodiju (Khalid Abdalla) priskrbio mjesto za kraljevskim stolom.

  • +15
Kruna, 5. sezona Izvor: Profimedia / Autor: Netflix / Ferrari / Profimedia

Save our Squad with David Beckham, Disney+, 9. studenog

Save Our Squad s Davidom Beckhamom lagan je, ali dirljiv isječak nogometne stvarnosti. Dokumentarna serija prati nogometnu legendu Engleske i Manchester Uniteda Davida Beckhama dok se vraća u istočni London i klubu iz djetinjstva: Westward Boys U14 iz Echo Premier lige. U početku se čini da će Beckham imati puno posla je Westward ne pobjeđuje tijekom cijele sezone pa mu prijeti ispadanje iz lige. Oslanjajući se na svo svoje nogometno znanje, taktičko umijeće i trunke inspiracije, Beckham će voditi klub iz djetinjstva kroz sezonu punu trijumfa i katastrofa…

Save our Squad with David Beckham Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Falling for Christmas, 10. studenog, Netflix

Tradicionalno, Netflix u studenom kreće sa serijom (negledljivih) božićnih filmova, a prvi u nizu na male ekrane vraća enfant terrible Hollywooda Lindsay Lohan. Tek zaručena, razmažena hotelska nasljednica (Lindsay Lohan) uoči Božića doživi nesreću na skijanju, nakon koje pati od potpune amnezije pa se nađe pod skrbi zgodnog vlasnika vikendice (Chord Overstreet) i njegove prerano sazrele kćeri.

Falling For Christmas Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Mammals, 11. studenog, Prime Video

U ovoj novoj britanskoj humorističkoj seriji koju je napisao višestruko nagrađivani Jez Butterworth (Spectre), James Corden glumi svojeglavog Michelinova kuhara. Rane recenzije serije bile su pozitivne, a Anita Singh iz Telegrapha nazvala je šestodijelnu seriju 'nadrealnom i vrlo, vrlo smiješnom'. Serija prate kuhara dok pokušava otkriti tko je pravi otac djeteta njegove trudne žene, no iako će radnja ipak biti malo nekonvencionalnija, Butterworth odbija objasniti radnju: 'Sve što se dogodi nakon prvih šest minuta je spojler.'

Mammals Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

The Wonder, 16. studenog, Netflix

Godina je 1862, a prošlo je ukupno 13 godina od velike gladi. Pobožna zajednica poziva medicinsku sestru Lib Wright (Florence Pugh) u Irish Midlands da obavi 15-dnevni pregled jedne od njih. Anna O’Donnell (Kíla Lord Cassidy) je 11-godišnja djevojčica koja tvrdi da nije jela četiri mjeseca, preživjevši nekim čudom zahvaljujući 'kruhu s neba'. Dok se Annino zdravlje naglo pogoršava, Lib je odlučna otkriti istinu…

The Wonder Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Christmas with You Film, 17. studenog, Netflix

Osjećajući simptome burnouta, pop zvijezda Angelina bježi kako bi ispunila želju mladog obožavatelja u malom gradu u saveznoj državi u New Yorku, gdje ne samo da pronalazi inspiraciju za revitalizaciju svoje karijere, već i priliku za pravu ljubav. Naravno, vrijeme radnja se odvija baš oko Božića...

Christmas With You Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Dead to Me, 3. sezona, 17. studenog, Netflix

U trećoj i posljednjoj sezoni urnebesne crne komedije, slično kao i u prethodne dvije, gdje god Jen i Judy odu, slijedi katastrofa. Na kraju druge sezone, dvojac je sudjelovao u prometnoj nesreći kada se Ben zaletio u njih, uništivši pritom Charliejev novi auto. Nakon još jednog udarca i bijega, obje žene dobivaju šokantne vijesti i spremne su riskirati svoje živote zbog prijateljstva koje je iznad zakona. Judy priznaje policajcima da je sama ubila svog bivšeg zaručnika Stevea unatoč Jeninoj umiješanosti…

Dead To Me Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Disenchanted, Disney+, 18. studenog

'Enchanted' je podjednako iznenadio publiku i kritičare, pokazavši se kao vrlo simpatična glazbena romantična komedija, a 15 godina kasnije, obožavatelji se nadaju da će ovaj kasni nastavak opravdati prethodnika. U njemu Robert pronalazi Giselle razočaranu gradskim životom koja se uputila u predgrađe u potrazi za životom iz 'bajke'. Međutim, stvari brzo krenu po zlu jer se pojavljuju novi izazovi, vraća se magija Andalazije, a Giselle se ponovno mora utrkivati s vremenom kako bi poništila čaroliju koja bi mogla dovesti do katastrofe za nju i njezinu obitelj. U nastavku glume zvijezde iz 'Začarane' Amy Adams, Patrick Dempsey, James Marsden, Idina Menzel te novi likovi koje glume Maya Rudolph, Yvette Nicole Brown, Jayma Mays i Oscar Nunez.

Disenchanted Izvor: Društvene mreže / Autor: Disney+

The People We Hate at the Wedding, 18. studenog, Prime Video

Radnja filma sa zvjezdanom holivudskom glumačkom ekipom smještena je u englesko selo, a braća i sestre Paul (Ben Platt) i Alice (Kristen Bell) nevoljko dolaze na vjenčanje svoje bogate i otuđene polusestre Eloise (Cynthia Addai-Robinson) i usput stvaraju mnogo drame sa svojom sestrom i majkom (Janney).

The People We Hate At The Wedding Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

The Noel Diary, 24. studenog, Netflix

Kad se pisac bestselera Jake Turner (Justin Hartley iz serije This is us) vrati kući na Božić kako bi sredio majčino imanje, otkrije dnevnik koji bi mogao sadržavati tajne ne samo njegove prošlosti već i prošlosti Rachel (Barrett Doss), intrigantne mlade žene. Zajedno kreću na putovanje kako bi se suočili sa svojom prošlošću i otkrili budućnost koja je potpuno neočekivana.

Dnevnik za Jordana (A journal for Jordan), HBO, 27. studenog

Film je temeljen na istinitoj priči o nadnaredniku Charlesu Monroeu Kingu, vojniku poslanom u Irak, koji je vodio dnevnik za svojeg sina Jordana, pokazujući svoju ljubav i predanost svojoj obitelji čak i usred rata. Film je režirao Denzel Washington, a u glavnoj ulozi je Michael B. Jordan.

Dnevnik za Jordana Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Toranj (The Tower), HBO, 28. studenog

U početnoj sceni 'Tornja' dugogodišnji policajac Hadley Matthewsc i tinejdžerica, 15-godišnja izbjeglica iz Libije, Farah Mehenni, padaju u smrt sa zgrade u jugoistočnom Londonu. Na krovu su ostali živi petogodišnji dječak i nova policajka Lizzie Griffiths. Za nekoliko sati, Lizzie je nestala, a detektivka narednica Sarah Collins zadužena je za vođenje istrage. Ona ne samo da mora ući u trag Lizzie prije nego što nastrada nego i otkriti istinu iza jezivih smrti. Koji je lanac događaja odveo dvoje policajca i dvoje djece na krov te zgrade – zašto je dvoje umrlo? Zašto je dvoje od njih preživjelo?

Toranj Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Willow, Disney+, 30. studenog

Iako je originalni film 'Willow' iz 1988. iza sebe imao neka ozbiljna imena (režirao ga je Ron Howard prema ideji priče Georgea Lucasa), nije bio hit na kino blagajnama niti je dosegao kultni status. Međutim, Disney je odlučio vratiti mračnu fantasy avanturu u obliku serije. Vrativši se u kraljevstvo Tir Asleena, serija Willow pratit će stalne avanture čarobnjaka Nelywna dok se ponovno sukobljava sa silama zla, a u seriji glume Warwick Davis (Labyrinth, Harry Potter), Ruby Cruz, Joanne Whalley, Cristian Slater…

Willow Izvor: Društvene mreže / Autor: Disney+