trzavice na setu

Na filmu sve djeluje skladno, no ovi parovi jedva su dovršili snimanje

27.07.2024 u 07:37

Bionic
Reading

Iako se u filmu ne čini tako, glumci iz 'Bilježnice' nikako se nisu mogli složiti tijekom snimanja. Pritom nisu jedini. Poznato je to da su Dwayne The Rock Johnson i Vin Diesel jedva dovršili 'Brze i žestoke', a slično se dogodilo i njihovim kolegama iz filma 'Charliejevi anđeli'

Baš kao i bilo tko na 'običnom' poslu, glumci se ponekad sukobljavaju s kolegama, što dovodi do napetosti na setu i može utjecati na cijelu produkciju. Unatoč glamuroznoj fasadi Hollywooda, poput zaposlenika na bilo kojem radnom mjestu, oni mogu iskusiti nesuglasice i sukobe prilikom snimanja filmova.

Producenti i osoblje na setu često trebaju izigravati mirotvorce da bi projekt uspio, a netrpeljivosti su znale rezultirati i svađama koje traju i dandanas.

Selma Blair i Charlie Sheen

Godine 2013. glavni glumac/izvršni producent Charlie Sheen navodno je prijetio da će napustiti sitcom 'Anger Management' ako producenti ne otpuste Selmu Blair. Njegove su prijetnje urodile plodom pa je za manje od 24 sata dobila otkaz, a navodno je to na vrlo neugodan način učinio sam Sheen.

Na setu iste serije glumac se posvađao i s Lindsay Lohan, a sve se to događalo samo dvije godine nakon što je izbačen iz 'Dva i pol muškarca'.

Lindsay Lohan i America Ferrera

Tijekom gostovanja Lindsay Lohan u 'Ružnoj Betty' 2008. pojavila su se izvješća da je između nje i zvijezde serije Americe Ferrere bilo određenih napetosti. Gostovanje riđokose Lindsay je prekinuto, što je dovelo do nagađanja da su Ferrera ili drugi u produkcijskom timu htjeli da ona bude isključena iz serije.

Ryan Gosling i Rachel McAdams

Iako film 'Bilježnica' djeluje kao najljepša ljubavna priča ikad ispričana, snimanje nikako nije bilo takvo.

'Možda ne bih trebao ispričati ovu priču, ali stvarno se nisu slagali jednog dana na setu. Stvarno ne', rekao je jednom prilikom producent filma, otkrivši da je Gosling pred 150 ljudi tražio da se glumicu udalji sa seta i zamijeni nekom drugom.

Ipak, kad je snimanje bilo završeno, Gosling i McAdams priznali su da su se zapravo zaljubili te su bili dvije godine u sretnoj ljubavnoj vezi. Rastali su se u dobrim odnosima, a Gosling ju je čak nakon prekida nazvao jednom od najboljih osoba s kojima se susreo u životu.

Richard Gere i Sylvester Stallone

Iako se Richard Gere često predstavlja kao pravi džentlmen, malo tko zna da je njegovo ponašanje prema Sylvesteru Stalloneu na setu bilo daleko od gospodskog…

Gere je trebao utjeloviti Chica u filmu 'The Lords of Flatbush', no zbog lošeg ponašanja izbačen je iz glumačke postave. Kako prenose strani mediji, tijekom ručka je na Stalloneove hlače nakapao, između ostalog, mast, a taj je potez bio kap koja je prelila čašu strpljenja svima, pa je na njegovo mjesto došao Perry King.

nastavlja se štrajk

Richard Gere snimljen na protestima u društvu slavnih glumica

Pogledaj galeriju

'Redatelj je morao napraviti izbor: jedan od nas je morao otići, jedan je morao ostati. Richard je dobio svoje papire za razlaz i do danas me ozbiljno ne voli', komentirao je jednom prilikom Stallone.

John Stamos i Mary-Kate i Ashley Olsen

Glumac John Stamos nije bio onakav ljubitelj beba kao što je to prikazano u 'Punoj kući'. Damama omiljen Stamos u jednom je intervjuu otkrio da su blizanke koje su utjelovile lik Michelle Tanner puno plakale, zbog čega je on tražio da ih se zamijeni drugim bebama. Ipak, djevojčice su zadržane te su Stamos i sestre Olsen i danas vrlo bliski.

Dwayne The Rock Johnson i Vin Diesel

Napetost između Dwaynea Johnsona i Vina Diesela tijekom snimanja filmova 'Brzi i žestoki' dospjela je u javnost jer su se glumci javno kritizirali, pri čemu je Johnson napao Diesela, govoreći da nije profesionalan. Iako nije poznato jesu li poslali službeni zahtjev za udaljavanje kolege sa seta, njihova svađa dovela je do odvojenih rasporeda snimanja i Johnson se nije pojavljivao u narednim nastavcima franšize, već se fokusirao na spin-off 'Hobbs i Shaw'.

Heidi Swedberg i Jason Alexander

Heidi Swedberg imala je ulogu Susan u seriji 'Seinfeld', no njezin je lik ukinut jer je ostatak postave mislio da je uz nju nemoguće glumiti.

Jason Alexander, najpoznatiji po ulozi neurotičnog Georgea Costanze, rekao je u 'Howard Stern Showu': 'Njezini instinkti za komičnu scenu i moji uvijek su bili neispravni' te kasnije izgovorio nekoliko uvredljivih šala na račun kolegice.

Kasnije je ipak objasnio: 'Ona je bila velikodušna i milostiva te sam jako ljut na sebe što sam prepričao ovu priču na bilo koji način koji bi je umanjio. S više zrelosti ili više sigurnosti u svom radu, ja bih sigurno prihvatio njezin stav i možda pokušao prilagoditi scene s njom, ali nisam imao tu zrelost ili sigurnost.'

Bill Murray i Lucy Liu

Godine 2000. sniman je film 'Charliejevi anđeli', u kojem su glavne zvijezde bile Cameron Diaz, Drew Barrymore i Lucy Liu. Značajnu ulogu odigrao je i Bill Murray, no u drugom nastavku filma zamijenjen je Berniejem Macom.

Razlog za njegov odlazak navodno je svađa s Lucy Liu, a u filmskim krugovima kruži i priča da je Murray tražio da se ona ukloni iz filma.