ZBOG ODMORA

Nakon što je potvrđeno da Meghan Markle i princ Harry neće provesti Božić u Sandringhamu, sada su odbili još dva poziva kraljice Elizabete

16.12.2019 u 12:22

Bionic
Reading

Osim što će ove godine izbivati s obiteljskog okupljanja u Sandringhamu koji je u monarhiji tradicija već stoljećima, princ Harry i Meghan Markle propustit će i nekoliko događanja u Londonu koje kraljica priprema svake godine

Nakon što je palača službeno potvrdila da vojvode od Sussexa ove godine neće sudjelovati na tradicionalnoj proslavi Božića u Sandringhamu, britanski mediji doznali su da par neće biti prisutan ni na večeri u Buckinghamskoj palači koja se već dugi niz godina održava u čast posluge i zaposlenika kraljevske obitelji, a koju kraljica sama financira kako bi pokazala zahvalnost za njihovu odanost i naporan rad.

Osim toga, Harry i Meghan propustit će i predbožićni ručak u Buckinghamskoj palači na kojem se u srijedu okupljaju svi članovi britanskog kraljevstva. Niz od nekoliko važnih događanja mlada će obitelj zajedno sa svojim sedmomjesečnim sinčićem Archiejem propustiti zbog dugoželjenog odmora.

Naime, princ Harry svojoj je baki, kraljici Elizabeti prije nekoliko tjedana najavio odlazak na privatni odmor sa suprugom i sinom na javnosti nepoznatu lokaciju te je obavijestio kako će blagdane provesti s Meghaninom majkom Dorijom Ragland.

Budući da se prošla dva Božića proveli s Harryjevom obitelji, kraljica navodno ima razumijevanja za situaciju te joj se to čini logičnim potezom.

Harry i Meghan već su započeli svoj šestotjedni godišnji odmor od kraljevskih obveza i pojavljivanja u javnosti, a početkom siječnja vraćaju se na svoje dužnosti.

Tradicionalno božićno slavlje u Sandringhamu bit će prilika da se cijela šira kraljevska obitelj ponovno okupi na jednom mjestu i zajedno provedu nekoliko ugodnih dana.

Nakon božićnog doručka cijela obitelj pješke odlazi do lokalne crkve u Norfolku, osim kraljice koju voze u automobilu, a to je atrakcija za cijelo mjesto i stanovnike koji jedva čekaju ovaj događaj. Kako navode britanski mediji slavlju bi se trebao pridružiti i 98-godišnji princ Philip, kojeg dugo nismo vidjeli u javnosti, a koji svoje vrijeme u mirovini uglavnom provodi na imanju u Sandringhamu.

Nakon jutarnje mise, članovi kraljevstva odlaze u palaču Sandringham na zajednički ručak. Služi se purica s mnoštvo priloga, u velikoj dvorani s nekoliko velikih ovalnih stolova. U posebnoj prostoriji smješteni su mališani koji pak imaju svoj jelovnik. U popodnevnim satima muški članovi odlaze u tradicionalni lov na ptice, nakon čega ih ženske članice čekaju u dvoru s čajankom. Igraju se društvene igre, obitelj uživa u zajedništvu i blagdanskom ozračju.