u borbi za kipić

Ne znate što gledati? Na streaming servisima pronađite čak sedam filmova nominiranih za Oscara

28.01.2023 u 11:46

Bionic
Reading

Na najpopularnijem streaming servisu Netflixu trenutno možete gledati čak četiri filma s aktualnom nominacijom za Oscara, a po jedan se nalazi na HBO Maxu, Sky Showtimeu i Disneyju+

Nominacije za 95. dodjelu Oscara izašle su prije dva dana i više nema tajni - apsolutni predvodnik je 'Everything Everywhere All At Once' s 11 nominacija, s dvije manje slijede ga filmovi 'All Quiet on the Western Front' i 'The Banshees of Inisherin', a osam ih ima 'Elvis'.

Zavidan broj nominacija zaradio je i 'The Fabelmans', njih sedam, šest ih imaju 'Tar' i 'Top Gun: Maverick', a jednu manje 'Black Panther: Wakanda Forever'.

Filmove nominirane za Oscara godinama su premijerno mogli pogledati isključivo članovi komisije, no u posljednje vrijeme, na našu veliku radost, sve ih više možemo gledati na raznim streaming servisima i tako potpuno spremni dočekati najuzbudljiviju filmsku večer godine. Ove godine dostupno nam je čak sedam naslova!

Netflix ponovno ima najbogatiju ponudu i nudi čak četiri filma nominirana za ovogodišnjeg Oscara: 'All Quiet on the Western Front', 'Pinocchio' u režiji Guillerma del Tora, 'Glass Onion: A Knives Out Mystery' s Danielom Craigom te 'Blonde'.

HBO Max donosi pravu poslasticu u vidu filma 'Elvis', u kojem je u glavnoj ulozi Austin Butler, nominiran za najboljeg glumca i aktualni osvajač Zlatnog globusa u toj kategoriji.

  • +5
Dodjela Oscara 2003. Izvor: Profimedia / Autor: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Na platformi Sky Showtime možete pogledati akcijski spektakl 'Top Gun: Maverick' dok Disney+ od 1. veljače prikazuje 'Black Panther: Wakanda Forever'.

Odakle krenuti s gledanjem? Ako ćemo suditi prema broju nominacija, od filmova u ponudi ističe se 'All Quiet on the Western Front' te je dugo vremena držao prvo mjesto po gledanosti na Netflixu. Riječ je o njemačkoj antiratnoj drami o Prvom svjetskom ratu koja je zavrijedila čak devet nominacija, među kojima je i ona za najbolji film godine.

Sljedeći na redu je 'Elvis', film koji je pobrao simpatije diljem svijeta, a u prvom planu je Austin Butler jer je maestralno odglumio slavnog pjevača i slovi za jednog od glavnih kandidata u ovogodišnjoj konkurenciji za glavnog glumca.

  • +8
Austin Butler Izvor: Profimedia / Autor: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Za sve ljubitelje napete akcije tu je 'Top Gun: Maverick', a oduševio je kritičare i zavrijedio šest nominacija. Vrlo dobro kotira za osvajanje nagrade za film godine.

Ako ste pak željni dobrog špijunskog dramedyja, ne tražite dalje od filma 'Glass Onion: A Knives Out Mystery', u kojem ćete moći uživati u misterijima nalik onima u najboljim filmovima Agathe Christie. Sličan spoj opuštenog humora i bezobzirnog nasilja donosi Del Torov 'Pinocchio', nominiran za najbolji animirani film, a oba filma dostupna su na Netflixu.

S druge strane isti servis donosi film nešto ozbiljnije tematike, biografsku dramu 'Blonde' s Anom de Armas u ulozi Marilyn Monroe, zbog koje je nominirana za najbolju glumicu.

Naposljetku, tu je akcijski pustolovni film 'Black Panther: Wakanda Forever' iz produktivne tvornice Marvela, a njega ćete moći gledati na platformi Disney+ od prvog dana veljače!