PRINCEZA VICTORIA

Nesvakidašnje izdanje: Ovako izgleda buduća kraljica u vojnoj uniformi

22.08.2024 u 19:54

  • +4

Princeza Victoria

Izvor: Profimedia / Autor: FREDRIK SANDBERG / AFP / Profimedia

Bionic
Reading

Švedska prijestolonasljednica, 47-godišnja krunska princeza Victoria jednoga će dana postati kraljicom svoje zemlje, na čijem je tronu u ovom trenutku njezin otac Karl XVI Gustav

Švedska princeza Victorija vratila se u školske klupe kako bi pohađala obuku na vojnoj akademiji, a kako je ranije objavljeno, njezina obuka će trajati 20 mjeseci.

Najstarija od troje djece kraljevskog para, odjevena u vojnu uniformu, koncentrirano je s ostalim polaznicima slušala predavanja u Sveučilišnoj bolnici Karolinska u sklopu svoje obuke za posebne časnike sa švedskim oružanim snagama u Stockholmu.

PRINCEZA VICTORIA

Buduća kraljica briljirala je stajlingom kojim dominira efektan uzorak

Pogledaj galeriju

Princeza Victoria proći će obuku kako bi stekla znanja iz područja vojne taktike i strategije, što je dio njezinih priprema da jednoga dana, kad preuzme švedsko prijestolje, može predstavljati i vojne snage svoje zemlje.

Vojna obuka

Mnogi smatraju kako bi vojna obuka prijestolonasljednice mogla značiti da njezin otac, inače u ovom trenutku najduže vladajući monarh u Europi, koji je prošle godine proslavio zlatni jubilej, možda u skorije vrijeme prepusti krunu svojoj, među Šveđanima omiljenoj kćeri, kao što je to u siječnju ove godine napravila i i danska kraljica Margrethe II koja je krunu predala svome sinu Frederiku i njegovoj supruzi Mary.

Inače, studirala je na sveučilištu Yale, ima i diplomu Sveučilišta u Upsali, a 2003. završila je osnovnu vojnu obuku u Međunarodnu centru Švedskih oružanih snaga, zemlje koja je ove godine i službeno postala članicom NATO-a.

Victoria koja je 14. srpnja ove godine proslavila svoj 47. rođendan, majka je dvoje djece, a za Daniela Westlinga, osobnog trenera udala se 2010.