intervju

Nina Badrić otkriva kako će proslaviti okruglih 50: 'Danas je privilegij stariti. Toliko se radujem ovom rođendanu da vam to ne mogu opisati'

03.07.2022 u 08:00

Bionic
Reading

Jedna od naših najvećih pjevačkih zvijezda ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Nedavno je predstavila live album 'Peristil Sentimenti' na kojem se nalaze najljepše pjesme Splitskog festivala s kojima je prošle godine oduševila publiku na splitskom Peristilu. Ljeto će joj biti ispunjeno koncertima, a bit će vremena i za odmor u njezinoj oazi na Hvaru. Prije toga, za koji dan, točnije 4. srpnja, proslavit će jubilarni, 50. rođendan. Najavila da priprema veliku feštu povodom 'okruglog rođendana' i našalila se kako je svjesna da će to izgledati poput svadbe. Za tportal je otkrila ponešto o svom velikom danu

Prepoznatljivom baršunastom bojom glasa, melankoličnim, svevremenskim baladama i vedrim pop hitovima Nina Badrić odavno je 'udarila' svoj pečat na domaćoj sceni. Teško je u kratkim crtama nabrojiti sve njezine dosadašnje uspjehe, no dovoljno je reći da spada među naše najtrofejnije glazbenice uz koju su odrastale generacije. Uz vrsnost u interpretaciji dokazala se i kao uspješna autorica. Kako nam je rekla, 'nikad nije bila bolja nego što je danas', a to se ocrtava i na njezinom izgledu pa često dobiva komplimente da je poput vina.

Kako ćete proslaviti jubilarni rođendan? Priča se da pripremate veliku feštu...

Kako i priliči svim okruglim brojkama velikom feštom! Okupit ću svoje prijatelje i suradnike u zagrebačkom bistro restoranu Apetit, a Marin Rendić jedan od najboljih chefova je pripremio sjajan menu. Najprije mi je važno da nitko ne bude gladan i žedan, a i da atmosfera bude sjajna angažirala sam odličan bend koji godinama svira u najboljim klubovima u Beogradu tako da ću vjerovatno i ja, a i moji kolege glazbenici sigurno po koju zapjevati i zasvirati s njima. Bit će nas oko 140 i toliko se radujem ovom rođendanu da vam to ne mogu opisati.

Što je najbolje u godinama u kojima ste sada?

Mir. Ne želiš se svidjeti nikom osim sebi u miru si sa svima i ne trošiš više vrijeme na trivijalne stvari. Iskreno osjećam se kao da mi je 30 godina i ne bih se vratila u neke ranije dane. Sad sam pomirena sama sa sobom i mislim da nikad nisam bila bolja nego što sam danas.

Plaše li vas godine, starenje?

Danas je privilegij stariti. Ova nesretna vremena pokazuju nam iz dana u dan koliko je život krhak. Treba slaviti svaki dan punim plućima i biti zahvalan svakom trenutku u kome idemo prema nekoj zreloj dobi.

Kad biste se mogli vratiti u neko razdoblje života, koje biste odabrali?

Ne bi bilo loše živjeti u New Yorku 30-tih godina i hengati s Ninom Simone i legendarnim glazbenicima koji su stvarali glazbu i ispisivali njezinu povijest.

Što pomislite kad gledate svoje stare fotografije, snimke?

Pa mislim da sam bila baš super! A tada sam sama po sebi posipala drvlje i kamenje (smijeh). Uvijek me je tada pratila nesigurnost i nikad nisam bila zadovoljna sa ničim što bih napravila. A sada s odmakom mi je sve to odlično i sad se čudim onoj Nini od 20 godina od kuda joj petlja za neke stvari.

  • +6
Nina Badrić predstavila novi live album 'Peristil Sentimenti' Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Uz vaše ime redovito idu i mnogobrojni komplimenti na račun izgleda. Koliko vam to laska i koji su po vama pravi indikatori ženske ljepote?

Naravno da mi laskaju komplimenti na račun izgleda i da mi miluje sujetu kad se svi iznenade kad im kažem koliko godina imam pa mi daju uredno puno manje. No ja sam kompletna osoba koja puno ulaže možda čak i najviše u svoj duh. Kad je duh mlad i lijep godine su samo zaista broj.

Čeka li vas radno ljeto? Gdje će vas sve publika moći vidjeti i hoće li biti vremena za odmor?

Imate li dovoljno mjesta da vam sve nabrojim? Svirat ćemo čitavo ljeto po čitavoj regiji. I bit će intenzivno i radno. I naravno dolazimo 23. srpnja na Fussion festival u Split na najveću pozornicu u ovom djelu Europe čemu se jako radujem.

blistala u bijelom

Nina Badrić održala koncert za pamćenje u Splitu: 'Ovo mi je najbolji rođendan do sada!'

Pogledaj galeriju