slijedi tužba?

Nisu mogli vjerovati: Joaquin Phoenix razbjesnio holivudske moćnike

15.08.2024 u 10:43

Bionic
Reading

Phoenix, dobitnik Oscara, povukao se iz filmskog projekta redatelja Todda Haynesa samo pet dana prije nego što je trebala početi produkcija, što će vjerojatno rezultirati tužbom protiv njega

Joaquin Phoenix iznenada je napustio novi projekta redatelja Todda Haynesa, odnosno gay romansu koja se trebala početi snimati ovih dana, što je izazvalo val ogorčenja holivudskih producenata.

Ono što najviše čudi u vezi glumčeve odluke je činjenica da je 'donio' projekt Haynesu i svojim dugogodišnjim producentima iz Killer Filmsa. Film bez naslova trebao je uključiti i Dannyja Ramireza, a radi se o intenzivnoj gay romansi smještenoj u tridesete godine prošlog stoljeća. Budući da su i Phoenix i producenti odbili komentirati slučaj, razlozi njegova odustajanja ostaju nejasni.

  • +7
Joaquin Phoenix Izvor: Profimedia / Autor: Matteo Chinellato/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Phoenixu nije prvi put da se ovako ponaša. Navodno je zaprijetio napustiti snimanje nedavnog filma o Napoleonu Ridleya Scotta ako Paul Thomas Anderson neće biti doveden da prepravi scenarij. Nakon što mu je udovoljeno, pristao je snimati. Isto tako, u jednom je intervjuu priznao da je prije snimanja ima snažnu tremu, što je možda razlog njegova odustajanja.

U posljednjih je nekoliko dana vidljiv pritisak producenata koji traže da Killer Films podnese tužbu protiv glumca kao što se u prošlosti događalo sa slavnim glumcima poput Kim Basinger i Brucea Willisa, čiji 'bjegovi' nisu prošli nekažnjeno.