TRAGIČNA SMRT GLUMCA

Novi obrat: Liječnik priznao krivnju u slučaju smrti Matthewa Perryja

03.10.2024 u 00:12

Bionic
Reading

Jedan od dvojice kalifornijskih liječnika koji su među petero optuženih za smrt zvijezde serije 'Prijatelji' Matthewa Perryja od predoziranja priznao je krivnju za ilegalnu distribuciju ketamina

Mark Chavez izjasnio se o krivnji na Okružnom sudu SAD-a u Los Angelesu. Pri izricanju presude mogao bi dobiti i do 10 godina zatvora.

Još jedan liječnik optužen u ovom slučaju, Salvador Plasencia, izjasnio se da nije kriv, kao i suoptužena Jasveen Sangha, poznata kao 'kraljica ketamina'.

Perryjev osobni asistent, Kenneth Iwamasa, koji je priznao da je ubrizgao lijek Perryju, i navodni posrednik koji je rekao da je nabavio ketamin od Sanghe, već su se izjasnili krivima za optužbe s kojima su suočeni.

Vlasti kažu da je Plasencia u porukama Chavezu koliko naplatiti Perryju za lijek napisao: 'Pitam se koliko će ovaj moron platiti'.

Plasencia je prepisao ketamin Perryju i opskrbio asistenta koji mu je lijek ubrizgavao, prema sudskim dokumentima.

Perry je umro u dobi od 54 godine u listopadu 2023. od 'akutnog učinka' ketamina i drugih čimbenika zbog kojih je izgubio svijest i utopio se u jacuzziju, po obdukciji iz prosinca 2023.

Glumac je javno priznao desetljeća zlouporabe raznih supstanci, uključujući i godinama u kojima je glumio Chandlera Binga u hit televizijskom sitkomu iz 1990-ih 'Prijatelji'.