NAKON RAZVODA

Novi početak zgodne HTV-ovke

13.11.2014 u 08:57

Bionic
Reading

HTV-ova novinarka Diana Roko u razgovoru za tportal otkriva kako i danas uživa u poslu koji radi, ali unatoč tome, ne zaobilazi je stres koji najbolje liječi njezin petogodišnji sin Miho. Dotakli smo se i teme ljubavi koja će zasigurno nakon razvoda od Roberta Zubera poprimiti novu dimenziju

Diana Roko na HTV je stigla sa samo 23 godine i danas, 12 godina kasnije, kaže nam kako je sretna što u ovo ludo vrijeme radi posao koji voli. No osim novinarskog posla, najveću sreću pronalazi u petogodišnjem sinu Mihu kojeg ima iz braka s urednikom i novinarom Robertom Zuberom. Iako su nakon šest godina braka odlučili krenuti svaki svojim putem, zadržali su korektan odnos na koji je, kako nam kaže, iznimno ponosna.

'Najviše volim provoditi vrijeme s Mihom. U parku, na izletima, u nekim našim malim ritualima. Vrijeme brzo prolazi, uskoro će biti tinejdžer koji će bježati od mene. Treba iskoristiti vrijeme dok sam mu još zabavna', priznaje nam Diana koja osim dobre knjige i kazališne predstave, obožava i izlaske s prijateljima. To joj je, uz jogu, najbolja relaksacija nakon radnog tjedna. Naime, u novoj jesenskoj shemi HTV-a Diana Roko vodi Regionalni dnevnik.


'Veselim me kad u ovoj sumornoj svakodnevici uspijemo pronaći neku pozitivnu priču. Bilo da je riječ o uspjehu u gospodarstvu, dobroj turističkoj sezoni ili priči o nekim dobrih, požrtvovnim ljudima. Lijepo je najaviti takve priče. Emisiju uređujemo Renato Kunić, Damir Smrtić i ja. Zanimljivo je da smo Damir Smrtić i ja djeca dopisništava. Smrtić je počeo u Čakovcu, a ja u Dubrovniku. U to vrijeme Renato Kunić nam je bio šef. Ne smije imati primjedbe na nas; on nas je učio', kaže kroz smijeh simpatična novinarka. Dodaje kako se pokazalo da je ljudima dosta visoke politike i da žele gledati priče iz susjedstva i svog kraja. Kao rođenoj Dubrovkinji najzanimljivije joj je obrađivati vijesti iz svog kraja, no ipak se trude obraditi teme iz cijele Hrvatske.

Iako najradije govori o poslu, nismo se mogli ne dotaknuti ljubavnih tema, pa na pitanje ima li udvarača, u šali kaže kako će svi pobjeći ako nam prizna. O zaljubljenosti tek tajanstveno kaže: 'Nekidan sam gledala Supermena i shvatila da sam još uvijek zaljubljena u njega, sve ove godine, a ni Bradley Cooper nije loš', kaže nam kroz smijeh.