ODMOR IZ SNOVA

Obitelj Obama zna kako ljetovati sa stilom

29.06.2017 u 11:08

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik Barack Obama posljednjih dana uživa s obitelji na odmoru u Indoneziji. Četveročlana obitelj u pratnji mnogobrojnih zaštitara razgledava tamošnje turističke atrakcije i uživa u zajedništvu

Od kako je svoju dužnost prepustio novom predsjedniku Donaldu Trumpu, Barack Obama uživa u slobodnom vremenu kojeg je tijekom 8 godina koliko je bio na vlasti uvijek manjkalo.

Zato sada nadoknađuje propušteno i posljednjih tjedan dana uživa u čarima Indonezije sa suprugom Michelle i kćerima Malijom i Sashom.

Obitelj je posljednjih nekoliko dana provela u luksuznom resortu na Baliju gdje su se odmarali uz kristalno more, beskonačne pješčane plaže i sunce. Nakon toga započeo je aktivniji dio obiteljskog odmora.

Prvo su posjetili grad Yogyakarta, u koji su sletjeli privatnim zrakoplovom. Zapovjednik baze indonezijskog zrakoplovstva Novyan Samyoga rekao je stranim medijima kako je cijela obitelj djelovala vrlo opušteno i sretno.

  • +9
Obitelj Obama na odmoru u Indoneziji Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tamošnje ih je stanovništvo s veseljem dočekalo te su izazivali veliko zanimanje gdje god bi se pojavili. Nakon kratkog odmora u hotelu odlučili su posjetiti povijesni hram Borobudur koji potječe iz 9. stoljeća, a dan nakon uživali su raftingu na rijeci.

Osim toga posjetili su i nekoliko poznatih muzeja te famozne terase rižinih polja u Ubudu. Inače, obitelj je kao i uvijek dobro čuvana, pa su na odmor otišli u pratnji agenata tajne službe, ali pomažu im i indonezijske sigurnosne snage.

Ovaj je odmor za bivšeg predsjednika sigurno poseban, budući da je tu neko vrijeme kao šestogodišnjak živio s majkom. Njegova tada rastavljena majka Ann Dunham doselila se u Yogyakarta davne 1967. i udala za indonezijskog čovjeka te ostala tamo raditi kao antropolog.

Nakon četiri godine, Barack se vratio na Havaje i živio s djedom i bakom, a njegova majka još je neko vrijeme ostala živjeti tamo.