REAKCIJE S ESTRADE

Od Bandića se opraštaju Ana Rucner, Nina Badrić, Neda Ukraden, Hamed Bangoura... 'Oni koji su ga dobro poznavali znaju da je na kraju bio samo sjena onog Milana s početka i da su guje kolo vodile'

28.02.2021 u 11:40

Bionic
Reading

Među prvima su se od zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, koji je iznenada preminuo od posljedica srčanog udara, oprostile sportašica Sandra Perković i glazbenica Ana Rucner, a koje su i politički bile vezane uz njega

Vijest o iznenadnoj smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u 66. godini života sve je šokirala, a od njega su se na društvenim mrežama oprostili suradnici i prijatelji, među kojima su Ana Rucner, Sandra Perković, Nina Badrić...

Od Milana Bandića na Facebooku se oprostila Ana Rucner, glazbenica koja je bila na njegovoj listi i dobila mjesto u skupštinskim klupama, ali je svoj mandat stavila u mirovanje pa je umjesto nje 2018. u Gradsku skupštinu ušla Natalija Prica Oreški.

'Otišao je brzo, baš kako je i živio, a na svoj vječni počinak otišao je i dalje kao gradonačelnik. Voljeli ga vi ili ne, on je volio vas i ovaj grad koji je živio punim plućima i puno nam je lijepoga ostavio. Za to mu hvala. Imala sam sreću da sam ga još nedavno mogla sresti i darivati mu knjigu svog pokojnog djeda Rucnera te se, očito, posljednji put pozdraviti. Iskrena sućut obitelji Milana Bandića, svim suradnicima i prijateljima. Počivaj u miru, vječni gradonačelniče', napisala je Rucner na svom Facebooku.

Otišao je brzo, baš kako je i živio, a na svoj vječni počinak otišao je i dalje kao gradonačelnik. Voljeli ga vi ili ne,...

Objavljuje Ana RucnerNedjelja, 28. veljače 2021.

Proslavljena atletičarka i bivša zastupnica Bandićeve stranke u Saboru i Gradskoj skupštini Sandra Perković na Facebooku se oprostila od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, čija je uprava izdašno pratila njezinu karijeru u sportskom, ali i političkom smislu.

'Zbogom VELIKI ČOVJEČE! Hvala ti na smijehu i vedrini. Hvala ti što si uvijek pružao ruku onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Grad Zagreb više nikad neće biti isti. Zagrebački sportaši na čelu sa mnom ostali su bez svojeg najvjernijeg i najiskrenijeg navijača. Mnoge smo medalje zajedno kovali, čuvaj nas sada kao što si to ti uvijek radio, ali s nekog drugog mjesta. HVALA. Počivaj u miru', napisala je Perković.

Od zagrebačkog gradonačelnika oprostio se i Hamed Bangoura.

'Imao je posebno poštovanje prema mom pokojnom ocu i mojoj majci, a ja ga s druge strane nikada nisam štedio u svojim kritikama, kojih je bilo mnogo za njegova života. Valjda jedino pozitivno što sam napisao o njemu je da sam ga nazvao političkim space shuttleom u odnosu na druge političare, od kojih mnogi svoje karijere duguju baš njemu. 'Čuvajte se guja što ih nosite u njedrima', bile su moje zadnje riječi upućene njemu kada smo se prije nekoliko mjeseci vidjeli u njegovom uredu.

Umro je Milan Bandić, ali naivan je svatko, a posebno oni koji sada 'likuju', misleći da su njegovom smrću nestali problemi ovoga grada i da će oni koji će doći poslije njega sve nekom čarobnom mokrom krpom očistiti i prebrisati.

Oni koji su dobro poznavali Milana Bandića dobro znaju da je u svom zadnjem mandatu bio samo sjena onog Milana s početka i da su, ruku na srce, upravo guje koje sam spomenuo kolo vodile. Iskreno se nadam da će u danima koji su pred nama iste izaći na sunce pa da ih i drugi jasno vide. Malo je Milan imao iskrenih prijatelja, ali tako je to kad te zavedu moć i slava, a dugogodišnja nedodirljivost učini neopreznim. Bez obzira na to tko si i što mislio o najdugovječnijem gradonačelniku našega grada i njegovim djelima, o kojima će povijest reći svoje, ljudski je obitelji i iskrenim prijateljima uputiti saučešće, što ovim putem i činim', napisao je Hamed Bangoura.

Imao je posebno poštovanje prema mom pokojnom ocu i mojoj majci, a ja ga s druge strane nikada nisam štedio u svojim...

Objavljuje Hamed BangouraNedjelja, 28. veljače 2021.

Oglasila se i Nina Badrić pored zajedničke fotografije s pokojnim gradonačelnikom. 'Pamtit ću vas po posebnoj empatiji prema nama umjetnicima. Za vas me nije vezao nijedan interes ili posao, a ipak ste došli na moj koncert 7. ožujka u Areni, čestitali mi i donijeli buket ruža. Iskreno saučešće obitelji. Počivali u miru', poručila je Nina.

'Dragi Milane, beskrajno ti hvala za veliku podršku i razumijevanje koju si nam pružao. Hvala ti što si bio čovjek koji nije pitao tko je tko i odakle dolazi. Čast mi je bila što sam te poznavala! Počivaj u miru', poručila mu je pjevačica Neda Ukraden.

Od Milana Bandića oprostila se i Sandra Bagarić riječima: 'Iskrena sućut obitelji. Bio je osebujna ličnost, radišan, narodski čovjek, hrabar, duhovit, sveprisutan, empatičan. Počivaj u miru.'

Milan Bandić 1955.-2021. Iskrena sućut obitelji. Bio je osebujna ličnost, radišan, narodski čovjek, hrabar, duhovit, sveprisutan, empatičan. Počivaj u miru.

Objavljuje Sandra BagarićNedjelja, 28. veljače 2021.

I bivša Miss Hrvatske, Anica Kovač, na svom se Instagram profilu oprostila od Bandića zajedničkom fotografijom. 'Što je nebo tamnije, to su zvijezde sjajnije..sijaj zvijezdo i čuvaj nas.'