velika nada naše scene

Odrastao u umjetničkoj obitelji: Tko je zgodni Jakov iz serije 'U dobru i zlu'

19.09.2024 u 12:49

Bionic
Reading

Toma Medvešek simpatije šire publike zadobio je ulogom Rafaela u serijama 'Dar Mar', 'Crno-bijeli svijet' i 'Oblak u službi zakona', a svoju prvu ulogu imao je sa sedam godina. Trenutno ga gledatelji mogu pratiti na Novoj TV u seriji 'U dobru i zlu' u ulozi razmaženog i svojeglavog Jakova Sriće

Toma Medvešek, baš kao i u seriji 'U dobru i zlu' dolazi iz dobro poznate zagrebačke obitelji. Mladi glumac sin je Svena Medvešeka i Nataše Dorčić pa nije neobično da je, nakon godina provedenih na probama i filmskim setovima i sam krenuo glumačkim vodama.

Rekao je da je ponosan na svoje roditelje i motivacija mu je ono što su oni postigli. Od mame je, kazao je, 'pokupio narav i energiju, a tata mu je dao crte lica i svoju fizionomiju'.

Pogledajte kako se Catherine Zeta-Jones mijenjala kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

Toma ima 27 godina, a osvojio je nagradu Zlatni studio 2022. za najbolje novo lice u kazalištu i filmu za ulogu Dode u predstavi 'Ti si prvi hrabar' u produkciji KunstTeatra s kojim također redovito surađuje. U filmu 'Slatka Simona' imao je glavnu ulogu.

Igrice i treniranje

Završio je Elektrotehničku školu i kao klinac nije maštao o tome da gluma postane i njegov život. Na trećoj godini studija zaredali su mu se razni kazališni angažmani u &TD-u, ZKM-u (u kojem je postao stipendist i gdje se zaposlio dan nakon što je lani diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti).

Za sebe je rekao da je kvartovski dečko iz Novog Zagreba, a u slobodno vrijeme najdraže mu je igrati igrice i trenirati, otići u prirodu, planinariti. Voli i 'frendove pozvati na palačinke i neki dobar film'.

Inače, Tomin mlađi brat, Tit Emanuel također je glumac, dok se sestra Roza bavi produkcijom. Bratić mu je Fabijan Pavao Medvešek, također uspješan glumac, kojeg publika može pratiti u seriji 'Kumovi' te kao člana žirija u 'Supertalentu'.

  • +4
Toma Medvešek Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL