pickbox

Ovaj Uskrs uz drugačije serije i filmove

14.04.2017 u 12:45

Bionic
Reading

Kada razmišljamo o blagdanima, u neizbježan dio svakog obiteljskog okupljanja pripada i gledanje serija i filmova s blagdanskom tematikom

No za razliku od Božića koji je uvelike tematiziran na malim ekranima, Uskrs je ostao pomalo zapostavljen i malo je filmova za koje možemo reći da su baš uskršnji. A pogotovo ako želite pobjeći od beskrajnih interpretacija priča religijske tematike, čini se da Uskrs baš i nema onu magičnu atmosferu koju ima Božić.

Ipak, ovaj Uskrs može biti savršeno vrijeme za bijeg od klasičnih religijskih filmova koji će se sigurno ukazati na jednoj od klasičnih televizija, a pribjeći možete gledanju raznolikih serija, filmova i crtića uz koje će doslovno cijela obitelj moći biti na okupu. Ako se pitate gdje pronaći takve sadržaje, potražite Pickbox, domaću streaming videoteku.

Serije

Obitelj Foster

Ako ste mislili da je vaša obitelj neobična, morate pogledati ovu zanimljivu obitelj. Ako ste mislili da je vaša obitelj preobična, vidjet ćete da se i neobične obitelji nose s običnim problemima.

Stef Adams Foster je policajka, a njezina supruga Lena Adams Foster zamjenica ravnatelja škole. Njihovu obitelj čine Stefin sin Brandon iz prethodnog braka, posvojeni blizanci Mariana i Jesus, a nedavno su im se pridružili i Jude i njegova sestra Callie. Ukratko, velika obitelj, veliki problemi.

Isprani mozak

Ako ste uvijek bili uvjereni da političari nisu ista bića kao ostali ljudi, ova serija će vas odvesti daleko dalje od tog uvjerenja. Humoristični triler smješten u kaotični svijet politike glavnoga američkog grada donosi priču o članovima Kongresa kojima bube jedu mozak. Isprani mozak je puno više od obične serije, parodija je o politici, a ako se niste odavno smijali, smijeh uz ovu seriju je zagarantiran.

Doktor Who

Ako još niste, vrijeme je da upoznate jednog sasvim drugačijeg doktora. Doktor Who je izvanzemaljac i samotnjak, poznat po  svojstvenom načinu logičkog zaključivanja. Doktor Who i njegova pomoćnica uvijek dijele posebnu vezu dok putuju vremenom i prostorom i susreću se s bićima i situacijama koje je teško i zamisliti. Serija je privukla jako velik broj poklonika tijekom tolikih godina prikazivanja i s pravom stekla status kultne znanstveno-fantastične serije. Doktor Who je serija u kojoj će guštati cijela obitelj. 

Filmovi

Pirati s Kariba

Nema onog tko nije čuo za gusarskog avanturista Jacka Sparrowa, a ako niste u komadu pogledali sva četiri nastavka Pirata s Kariba, sada to napokon možete. A ako vam kažemo da je svoju ulogu Johnny Depp bazirao na legendarnom gitaristu Rolling Stonesa Keithu Richardsu, sigurno ćete ovu seriju i Jacka Sparrowa filmova gledati drugim očima.

Bogovi su pali na tjeme

Film star točno 37 godina, ali uvijek dobrodošao na obiteljskom repertoaru je Bogovi su pali na tjeme. Humorističan film o plemenu u Africi koje živi sretnim životom, sve dok jedan dan iz aviona ne padne boca Coca Cole. Dok se seljani bore tko će zadržati ovu neobičnu stvar, plemenski vođa odluči bocu vratiti bogovima kako bi obnovio mir. Garantiran smijeh i za velike i male uz ovu kultnu komediju iz osamdesetih.

Moji problematični praznici

Svatko voli putovanja, no film s Robinom Williamsom možda vas potakne da ove blagdane ostanete kod kuće. Jer putovanje na koje Bob Munro odvede obitelj od samog početka donosi nevolje. Nakon što im obeća da će ih odvesti na obiteljsko ljetovanje na Havaje, Bob naprasno promijeni njihov plan i umjesto tjedna u tropskom raju povede ih na putovanje u Colorado u kamp-prikolici. I sve ono što može poći po zlu, zaista se i pođe.

Crtani filmovi

Priča o igračkama

Jedan od najzanimljivijih crtanih filmova koje vaši najmlađi mogu gledati su tri nastavka priče o igračkama. Kada u sobi dječaka Andyja ožive igračke koje posjeduje, sve se promijeni. Vođa Andyjevih igračaka je kauboj Woody, kojeg trenutačno zabrinjava preseljenje na koje se Andyjeva obitelj priprema. Baš zbog preseljenja Andyjevi roditelji odluče prirediti mu raniju proslavu skorašnjeg rođendana, na kojoj on dobije novu akcijsku figuricu, svemirskog rendžera imena Buzz Lightyear. Tu počinju problemi, a avanture igračaka uistinu zanimljive.

Lilo & Stitch

Na prekrasnom tropskom havajskom otočju, usamljena djevojčica po imenu Lilo usvoji maleno nevino štene kao ljubimca i nazove ga Stitch. Tako barem ona misli. Naime, Stitch je zapravo opasan rezultat genetskog eksperimenta koji je pobjegao s nepoznatog planeta i njegov jedini interes za Lilo jest da je iskoristi kao ljudski štit protiv izvanzemaljskih lovaca na glave…

Vrlo zapetljana priča (Tangled)

Jedna od najljepših i najmagičnijih princeza je Matovilka, djevojka s toliko dugom kosom da je može spustiti niz kulu kako bi se preko nje popeo princ. Stara vila po imenu Mother Gothel otkrije cvijet s moćima iscjeljenja koje iskoristi kako bi ostala mlada stotinama godina. Gothel mladoj princezi uspije odrezati pramen kose, no vidi da kosa tada gubi moć, zato otme princezu koju nazove Matovilka i zatvori je daleko od svih u kulu gdje je godinama skriva do 18. rođendana kada na nju slučajno naleti Flynn…

Gledajte na Pickboxu ili na Pickboxu u MAX tv videoteci! Pickbox je dostupan i kao samostalna usluga za korisnike ADSL paketa Hrvatskog Telekoma.