nesložna braća

Ovo otkriva u kakvom su odnosu Harry i William: Odbačeni princ ne dolazi bliskom prijatelju na vjenčanje

06.06.2024 u 19:10

Bionic
Reading

Odsutnost princa Harryja s vjenčanja vojvode od Westminstera pokazuje dubinu 'užasnog raskola' i narušenog odnosa s bratom, princem Williamom. A kako navodi kraljevski stručnjak to je cijena koju Harry sada mora platiti za njegov egzil s Meghan Markle u SAD

Vojvoda od Sussexa i njegov brat, princ od Walesa dugogodišnji su prijatelji Hugha Grosvenora, jednog od najbogatijih ljudi u Britaniji, koji će se sutra vjenčati s Olivijom Henson u katedrali u Chesteru, a mnogi to već nazivaju 'vjenčanjem godine'. Princ od Walesa trebao bi biti domaćin na događaju, kojem bi također trebali prisustvovati deseci zajedničkih prijatelja, od kojih neki više ne razgovaraju s Harryjem, piše Daily Mail.

Do nedavno se nagađalo kako je vojvoda od Westminstera 'isključio' Sussexe kako bi izbjegao sukob s višim članovima kraljevske obitelji, ali izvori bliski Harryju sada pak tvrde da se sam princ Harry odlučio povući nakon što je shvatio što njegov dolazak može izazvati.

Kraljevski autor Richard Fitzwilliams rekao je da je, bez obzira na pravi razlog vojvodinog nepojavljivanja, to pravi dokaz 'očigledno groznog' braće. 'Ovo je vjenčanje godine i u svim normalnim okolnostima Harry, Meghan i William - svi bi bili tamo,' rekao je za Daily Mail.

  • +2
Princ Harry stigao u London Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Hugh Grosvenor ima mnogo razloga pozvati Harryja - on je Harryjev stari prijatelj, kum je i Georgeu i Archiju, te je prisustvovao vjenčanju Harryja i Meghan. Uz to, vjenčanju će prisustvovati i mnogi njihovi prijatelji, koje Harry ne viđa otkako je u SAD-u.

No, ovaj događaj jasno pokazuje kako je razdvojenost između Harryja i William postao pravi ponor. Biti u samonametnutom egzilu može biti vrlo usamljen, a sutra je primjer cijene koju mora platiti. Biti u samonametnutom egzilu može biti vrlo usamljeno, a sutrašnji događaj je primjer cijene koju mora platiti. A mnogi sumnjaju kako će Harry, u svoja četiri zida, požaliti što nije mogao doći na vjenčanje jer je Hugh bio vrlo poseban prijatelj.

Hugh Grosvenor, vojvoda od Westminstera Izvor: Profimedia / Autor: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Magazin People, koji je službeno pratio Harryja i Meghan na njihovoj nedavnoj kvazi-kraljevskoj turneji u Nigeriji, piše kako ne može 'potvrditi' da je princ bio pozvan na vjenčanje i da je sam odlučio odustati od dolaska. No, ono u čemu se svi slažu je jedno – Harryju će itekako biti teško ne prisustvovati.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Insajder blizak mladencima rekao je za People da su se Harry i vojvoda od Westminstera međusobno dogovorili. 'Bio je to 'sporazum između dva prijatelja. Odlukom je svakako izbjegnuta neizbježna neugodna situacija, ali i eliminirala mogućnost da veliki dan bude padne u sjenu narušenog odnosa dvojce braće.'

  • +6
Princ William i princ George na utakmici Izvor: Profimedia / Autor: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

People navodi i kako vojvoda od Sussexa šalje 'svoju ljubav, podršku i divljenje paru' povodom njihova vjenčanja.' Časopis je i suosjećajno zaključio da je 'transatlantsko putovanje u Ujedinjeno Kraljevstvo za Harryja otežano i zbog sigurnosnih izazova u njegovoj domovini', ističući da on više ne prima danonoćnu službenu policijsku zaštitu i više ne može koristiti njihov bivši dom u Windsoru, Frogmore Cottage.

UPLAKANA PORED CHARLESA

Krije li palača nešto od javnosti? Suze kraljice Camille obišle svijet

Pogledaj galeriju