Plácido Domingo sinoć je u Dvorani Lisinski ravnao Verdijevim djelom Messa da Requiem i bio je to njegov prvi nastup u Hrvatskoj u ulozi dirigenta. Podsjetimo, Domingo je dosad surađivao s hrvatskim umjetnicima Ružom Pospiš-Baldani, Vladimirom Ruždjakom i Vjekoslavom Šutejom, a ovaj put je ravnao Simfonijskim orkestrom i Zborom Hrvatske radiotelevizije uz soliste Lanu Kos, Jelenu Kordić, Filipa Filipovića i Ivicu Čikeša
Poslije koncerta Domingo je uživao na večeri u jednom od najboljih zagrebačkih restorana Theatrium by Filho, piše Večernji list. U atriju Zagrebačkog kazališta mladih, Filip Horvat nudi inovativno gastronomsko iskustvo u modernom ali dramatičnom kazališnom interijeru čiji je jesenski meni već oduševio brojna nepca, pa tako i ono proslavljenog Plácida Dominga.
"Došao sam do odluke da definitivno zadržim Beef Wellington, risotto i tartar od bifteka, wiener schnitzel, pečenu teletinu na Theatrium način i tiramisu. Kad pogledam unatrag, ovo je najkraća lista klasika koje moji gosti preferiraju i kojima se uvijek vraćaju. Za mene kao mladog kuhara i moj tim to je veliko priznanje", otkrio je nedavno Večernjem listu chef Horvat što će od svojih klasika zadržati na novom jesenskom meniju - kojeg je upotpunio s još 11 novih jela.