andrea buča

Poznata HRT-ova voditeljica o teškoj dijagnozi: 'Najgore proljeće ikad'

28.05.2024 u 20:51

Bionic
Reading

Iako i inače voli planinarenje i sljemenske rute, Andreji Buči posljednji je uspon na Gorščicu bio posebno emotivan

Popularnu zadarsku voditeljicu javnost je upoznala kroz serijale 'Stani u Lici', 'Stani v Zagorju', 'Stani na otoku', a nedavno smo je ponovno gledali u sklopu životopisnih epizoda serijala 'Na magistrali'. Simpatična Andrea Buča na pitak je način gledateljima predstavila razne dijelove Hrvatske, a na Instagramu je sada otkrila i jedan dio svoje intime.

Naime, na društvenim je mrežama s pratiteljima podijelila vijest kako joj je nedavno dijagnosticirana sideropenična anemija, a svoje iskustvo opisala je u objavi na kojoj je pokazala kako se bori protiv dijagnoze.

Namirnice koje snižavaju visoki tlak Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

'Prije mjesec dana se nisam mogla popeti na kat, 20 stepenica bilo mi je napor, uzlupalo bi mi se srce, zavrtjelo u glavi, morala bi sjesti da ne padnem u nesvijest', započela je Buča opisavši simptome.

'Ovo proljeće mi je najgore proljeće ikad, blijeda, bez snage, teška nemoć, iz šeste brzine spala sam na prvu. Mislila sam da je proljetni umor, a kad je stvar postala neizdrživa izvadila sam krv i dijagnosticirana mi je sideropenična anemija: bez kapi željeza, rasuta crvena krvna slika', napisala je ipak završivši u optimističnom tonu: 'Nakon druge infuzije stvar je počela da se lomi-mic po mic živnula sam. Jučer sam popela Gorščicu, najljepšu sljemensku stazu. Bila sam sretna ko malo dijete jer je do nedavno onih 20 stepenica bilo nemoguće.'