PROTESTI I GLOBE

Poznati američki glumac ide u zatvor

12.07.2017 u 17:20

Bionic
Reading

Nema sumnje kako 77-godišnji glumac James Cromwell u zatvor ide kako bi javnosti skrenuo pažnju na zagađenje i problem globalnog zatopljenja. Za svoj trud, Cromwell će u hladovini ćelije provesti tjedan dana

Njujorški sudac prije dvije godine, kad je James Cromwell protestirao zbog gradnje elektrane na prirodni plin i u tu svrhu ometao promet i za to kasnije odbio platiti kaznu, osudio je 77-godišnjeg glumca i još dvoje od šest prosvjednika na tjedan dana zatvora. Cromwell će se 14. srpnja zaputiti u zatvor u Orange Countyju gdje će lišen slobode ostati sedam dana.

Prosvjednici tvrde kako je elektrana na prirodni plin štetna za okoliš, te da će ubrzati kobne klimatske promjene.

'Otrovna, krivo usmjerena energetska politika, koju pokreće nezasitna i lažljiva industrija potpomognuta korumpiranim i gramzivim političkim vodstvom, osuđuje sve živote na ovom planetu na grozno izumiranje. Ostati tiho pred takvom katastrofom isto je što i biti njen suučesnik. Ekstrakcija fosilnih goriva postala je, u ovom ugroženom okolišu, zločin protiv čovječnosti. Svatko tko ima osjećaj ogorčenja mora se oduprijeti, a bilo koji zakon koji olakšava i opravdava takav zločin gušenjem neslaganja je nepravedan. Povijest će opravdati našu borbu i osuditi počinitelje – pod uvjetom da uopće bude povijesti, rekao je aktivist i slavni glumac koji je snimio više od 50 filmova, James Cromwell.

Autor: YouTube