najstarija glazbena nagrada

Poznati su svi dobitnici Music Puba

21.01.2020 u 14:24

Bionic
Reading

Završena je dodjela glazbenih nagrada 'Music pub', koje se tradicionalno svakoga siječnja dodjeljuju u istoimenoj emisiji urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija na Drugome programu Hrvatskoga radija

Nagrada Music pub za grupu godine otišla je u ruke Mladena Bodalca, čije je Prljavo kazalište 18. i 19. listopada 2019. održalo rasprodane koncerte u Areni Zagreb. Time su obilježili 30 godina od legendarnoga koncerta koji su 17. listopada 1989. održali u Zagrebu na tadašnjem Trgu Republike.

Magnar, koji predvodi pjevač Noa Rupčić, osvojio je nagradu Moj prvi Music pub za najbolji novi bend. Prošle godine su zahvaljujući pobjedi na natječaju nastupili kao predgrupa Općoj opasnosti u Domu sportova, te dobili priliku potpisati diskografski ugovor. Osim što pjeva u grupi Magnar, Noa Rupčić svira klavijature u kultnom rock bendu Kojoti, a igra i u mjuziklu Jesus Christ Superstar kazališta Komedija.

Pjesma Teži slučaj grupe Songkillers proglašena je hitom 2019. godine. Pjevačica Zsa Zsa dobitnica je nagrade Moj prvi Music pub za najbolju mladu pjevačicu, zahvaljujući pjesmama Sve što hoću i Zarobljena koje su prošle godine bile pri samom vrhu top ljestvica Drugoga programa Hrvatskoga radija. Najbolja mlada pjevačica je i Stefany, a najbolji mladi pjevač je Roko Blažević.

Nagrada za pjevačicu godine otišla je u ruke Nine Badrić, dok je pjevačem godine proglašen Massimo. Debitantski album J.R. Augusta 'Dangerous Waters' proglašen je albumom godine. Nagradu za pjesmu godine dobili su Urban & 4 za pjesmu 'Iskra'.

Music pub je najstarija domaća godišnja glazbena nagrada koja se za najbolja glazbena ostvarenja dodjeljuje još od 1992. godine. Podsjećamo da od 2016. nagrada za najboljeg pjevača nosi naziv Oliver Dragojević, dok od 2017. priznanje za najbolju pjevačicu nosi ime Tereza Kesovija.