NOVI intervju vojvoda

Princ Harry i Meghan Markle ponovno sjeli pred kamere, a svi se pitaju samo jedno

01.08.2024 u 20:14

  • +2

TV intervju princa Harryja i Meghan Markle

Izvor: Profimedia / Autor: CBS Sunday Morning / Ferrari / Profimedia

Bionic
Reading

Nakon televizijskog intervjua s Oprah Winfrey kojim su britansku kraljevsku obitelj 'prodrmali do temelja', princ Harry i Meghan Markle dali su najnoviji

Vojvode od Sussexa novi su sugovornici voditeljice Jane Pauley u emisiji 'CBS Sunday Morning'. S američkom TV ikonom razgovarali su o njihovoj novoj inicijativi usmjerenoj na djecu i društvene mreže, koja će biti pokrenuta sljedeći tjedan.

Markle je u jednom trenutku njihovu djecu - princa Archieja, 5, i princezu Lilibet, 3 - nazvala 'nevjerojatnom', dok je princ Harry naglasio da roditelji moraju biti 'prvi koji odgovaraju' usred krize društvenih medija.

'Sve što kao roditelji želite učiniti je zaštititi ih. I kako možemo vidjeti što se događa u online prostoru, znamo da tu ima puno posla', izjavila je Meghan u prvom objavljenom isječku iz intervjua.

Na njezine riječi nadovezao se Harry rekavši: 'U ovom trenutku došli smo do faze u kojoj gotovo svaki roditelj mora prvi reagirati. Čak ni najbolji ljudi koji prvi reagiraju na svijetu ne bi mogli prepoznati znakove mogućeg samoubojstva. To je zastrašujući dio ovoga'.

Novi televizijski intervju vojvoda od Sussexa tek će se emitirati, a u njemu više govore o nastavku svog rada s roditeljima koji su izgubili svoju djecu zbog internetskog nasilja i zlostavljanja.

Prvi TV intervju od susreta s Oprah Winfrey

TV specijal označava prvi zajednički intervju supružnika Sussex od njihovog susreta s legendarnom Oprah Winfrey u ožujku 2021. godine, kada su iznijeli niz optužbi na račun kraljevske obitelji - uključujući tvrdnje da su stariji članovi pitali koje će boje biti Archiejeva koža prije njegovog rođenja 2019. godine.

  • +4
Meghan Markle kod Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: CBS / Ferrari / Profimedia

Harry je dalje otuđen od svog oca, kralja Charlesa III., i svog brata, princa Williama. Međutim, izvori za američki Page Six potvrdili su da bi razmislio o ponovnom okupljanju ukoliko bi mu Charles ponovno dodijelio britanski sigurnosni tim.

Izvori iz Buckinghamske palače tvrde da takva odluka nije na Charlesu već na britanskoj vladi.

Novi intervju bez bombastičnih izjava?

Što se tiče najnovijeg pothvata para, glasnogovornik CBS-a rekao je za Page Six: 'Vojvoda i vojvotkinja razgovarali su s voditeljicom 'CBS Sunday Morninga' Jane Pauley prošli tjedan radi ekskluzivnog intervjua kako bi predstavili program usmjeren na podršku roditeljima čija su djeca bila pod utjecajem interneta naštetiti. Jane je također razgovarala s roditeljima koji su sudjelovali u pilot programu koji su opisali kako im je pomogao u procesu ozdravljenja'.

  • +4
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Yaroslav Sabitov / PA Images / Profimedia

U listopadu su se Harry i Markle pojavili zajedno s ožalošćenim roditeljima na panelu u New Yorku, koji je vodila njihova zaklada Archewell, a gdje su pozvali tehnološke divove da modificiraju aplikacije koje izazivaju ovisnost i mogu naškoditi mentalnom zdravlju mladih.

'Molim vas, prestanite djeci slati sadržaj koji ne biste željeli da vaša vlastita djeca vide', rekao je Harry u molbi tehnološkim tvrtkama. 'Mislim da je to vrlo jednostavan zahtjev i da ga je lako riješiti'.