OŠTRI NAPADI

Ponašanje Harryja i Meghan bilo je neoprostivo, a Kate nije željela samo prijeći preko svega

29.07.2024 u 14:29

Bionic
Reading

Princeza od Walesa sama je skovala moćnu frazu 'sjećanja mogu varirati', a u najnovijoj biografiji stoji i da su sporne izjave za Williama - neoprostive

U novoj biografiji Kate Middleton, kraljevski komentator Robert Jobson tvrdi kako su princ i princeza od Walesa inzistirali na oštrijem napadu na princa Harryja i Meghan Markle nakon što je par tvrdio da su trpjeli rasističke uvrede unutar obitelji.

Sve se događalo nakon senzacionalnog intervjua koji su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa dali Oprah 2021. godine.

'Da, kraljevsku obitelj brinula je boja kože našeg sina, razgovarao sam o tome s njima i to je užasno. Neću više ništa otkriti o tome. Ali da je sve bilo u redu, ne bismo otišli', rekao je tada Harry.

Prevare, škrtost i očaj: Ovo su skandali Davida i Victorije Beckham Izvor: Profimedia / Autor: Montaža: Neven Bučević

Kraljevska obitelj bila je šokirana optužbama za rasizam te je u tjednima koji su uslijedili pristizao niz komentara s dvora. No, u onom službenom, Kate Middleton inzistirala je na oštrijim tonovima nego što su korišteni u prvom nacrtu priopćenja.

  • +10
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Sjećanja mogu varirati'

'Tadašnja vojvotkinja od Cambridgea sama je smislila moćnu frazu 'sjećanja mogu varirati', a i njezin suprug je osporio optužbe, rekavši: 'Mi baš i nismo rasistička obitelj.' Što se Williama tiče, ponašanje Harryja i Meghan bilo je neoprostivo i više im se nije moglo vjerovati', pojašnjava u novoj biografiji Jobson i dodaje za Daily Mail:

'Izvorni nacrt izjave bio je mnogo blaži, ali Kate i William željeli su je pooštriti.'

U konačnoj izjavi pisalo je kako su 'otvorena pitanja, posebno ona o rasi, zabrinjavajuća. Iako neka sjećanja mogu varirati, shvaćena su vrlo ozbiljno i obitelj će se njima pozabaviti u privatnosti.'

  • +3
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Jobsonovi navodi samo potvrđuju koliko je ogorčenja izazvao intervju Meghan i Harryja kod princa i princeze od Walesa te koliko su već tada, prije dokumentarnog filma i Harryjevih spornih memoara, odnosi bili narušeni - vrlo vjerojatno bespovratno.