SVE JE INSCENIRAO?

Princ Harry ne odvaja se od naoružanog tjelohranitelja: Je li moguće da je otkrio vojnu tajnu samo kako bi dobio osiguranje?

10.01.2023 u 09:20

Bionic
Reading

Dio britanske javnosti ljut je na odbjeglog princa Harryja koji trenutno promovira svoje memoare, bacajući lošu sjenu na kraljevsku obitelj. Osim što je negativno govorio o članovima obitelji, otkrio je i detalje svojih misija u Afganistanu, a sada se zbog osjećaja ugroženosti morao okružiti i privatnim osiguranjem, što su mu Britanci jako zamjerili

Princ Harry u memoarima 'Spare' otkrio je dosad nepoznate činjenice o svom životu. S obzirom na to da nitko ne živi sam za sebe, Harryjev život i ono što je otkrio direktno su djelovali i na druge, a on se našao ugrožen jer je otkrio da je ubio nekoliko ljudi u Afganistanu. Ipak, javnost ga kritizira - optužili su ga da je otkrio broj talibanskih vojnika koje je ubio samo kako bi dobio dodatnu sigurnost na račun poreznih obveznika.

S obzirom da je u fokusu trenutno njegova knjiga, 38-godišnji Harry otputovao je na Manhattan kako bi snimio još jedan intervju. Pratio ga je tjelohranitelj koji je sa sobom nosio zaključanu Glockovu kutiju, a u kojoj se nalaze pištolj i streljivo.

Često je Harry govorio da se ne osjeća sigurno otkako se preselio u Kaliforniju, a zbog oduzimanja prava na privatne naoružane čuvare poduzeo je čak i pravni postupak protiv britanskih vlasti, iako je ta odluka u skladu sa zakonom Ujedinjenog Kraljevstva. Kada netko odstupi s mjesta zaposlenog člana kraljevske obitelji, izgubi svoje službeno osiguranje koje financiraju porezni obveznici.

  • +3
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Čini se da su tvrdnje princa Harryja o broju talibana koje je možda ubio - bile točne ili ne - vrlo proračunate kako bi postigao samo jedan cilj: osigurati dodatnu sigurnost za sebe na račun poreznih obveznika Ujedinjenog Kraljevstva', tvrdi za DailyMail dr. Alan Mendoza, stručnjak za sigurnost.

Oglasili su se i talibani, a medijski direktor Mavlavi Mohamad Kasim izjavio je da su objavljeni detalji u Harryjevim memoarima 'pravo lice zapadnog svijeta'.