MREŽa LAŽI

Problemi za Kylie Jenner tek počinju: Više nije milijarderka, a klan Kardashian-Jenner je u panici nakon što ih je Forbes raskrinkao

30.05.2020 u 18:09

Bionic
Reading

Nakon što je magazin Forbes objavio da Kylie Jenner ipak nije milijarderka te razotkrio 'mrežu laži' i pravu vrijednost njene kozmetičke kompanije, klan Kardashian-Jenner strahuje da će sve ovo ne samo naštetiti njihovom brendu već im i zadati ozbiljne probleme zbog potencijalnih pravnih posljedica

Forbes je optužio Kylie Jenner, najmlađu polusestru Kim Kardashian West, da je osmislila 'mrežu laži' kojom je napuhala veličinu i uspjeh svoje kozmetičke linije. U svom članku tvrde kako je Jenner lažirala financijske dokumente koji su podupirali tvrdnje o tome koliko je dobro stajala njena tvrtka.

Naime, Jenner je prošle godine prodala 51% udjela svoje kozmetičke kompanije, koja uključuje brandove Kylie Cosmetics i Kylie Skin kozmetičkoj tvrtki Coty za 600 milijuna dolara, a vrijednost njezina poslovnog carstva tad je procijenjena na oko 1.2 milijarde američkih dolara.

Dvadesetdvogodišnja Jenner našla se prošle godine i na Forbesovoj prestižnoj listi najbogatijih ljudi na svijetu postavši, barem su tako tada tvrdili, najmlađa milijarderka na svijetu, koja je sama izgradila poslovno carstvo.

Forbes sada piše kako su informacije koje su dobili od Cotyja pokazale da je njezina kompanija 'značajno manja i manje profitabilna' od onoga što su mislili na osnovu podataka koje im je Jenner ranije dostavila. Smatraju da Kylie Jenner, nakon što je prodala udio u kompaniji i platila porez zaradila 340 milijuna dolara, što znači da još uvijek nije milijarderka.

  • +9
Dom Kylie Jenner Izvor: Profimedia / Autor: The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia

No sada Kylie i njezina majka Kris Jenner strahuju da će sve ovo itekako naštetiti njihovom brendu, ali i zadati im puno veće probleme zbog mogućih pravnih posljedica i to s razlogom. Pravni stručnjaci smatraju da bi Kylie mogla biti predmetom kriminalne istrage zbog svega što je Forbes iznio u svom najnovijem članku.

View this post on Instagram

i’m pretty good at this makeup thing

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Jan Handzlik, američki odvjetnik specijaliziran za financijske prevare za DailyMail kaže: 'Moja procjena je da će, ako ništa drugo, američka Komisija za vrijednosne papire SEC (Securities Exchange Commission) započeti ono što nazivaju neformalnom istragom te da će to vjerojatno prerasti u službenu istragu u kojoj će se detaljno istražiti njihovo poslovanje i napuhavanje vrijednosti kompanije. Ako Ministarstvo pravosuđa odluči od ovog napraviti kriminalni slučaj i ako se potencijalno na sudu utvrdi njihova krivica, to bi moglo završiti i zatvorskom kaznom za odgovorne osobe'.

View this post on Instagram

💚💚

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on