RAZUZDANI DOČEK 2020. GODINE

Rod Stewart i sin priznali krivnju za napad na hotelskog zaštitara i time izbjegli zatvorsku kaznu

18.12.2021 u 11:03

Bionic
Reading

Rok legenda, 76-godišnji Rod Stewart i njegov 41-godišnji sin Sean Stewart izjasnili su se krivima za naguravanje, ali će biti pošteđeni zatvorske kazne u slučaju napada na zaštitara ekskluzivnog hotela na Floridi, koji im je na dočeku 2020. zabranio privatnu zabavu

Sudski zapisi objavljeni u petak pokazuju da su se pjevač i njegov sin izjasnili o krivnji za prekršajnu optužbu o blažem nasilju.

'Nitko nije ozlijeđen u incidentu i porota nije proglasila Sir Roda Stewarta krivim za optužbe. Umjesto toga, Sir Rod Stewart je odlučio se izjasniti kako bi izbjegao neugodnosti i nepotrebno opterećivanje suda i javnosti koje bi prouzročio daljnji postupak', rekao je u priopćenju Stewartov odvjetnik Guy Fronstin.

Otac i sin Stewart su prije toga bili osuđeni na godinu dana zatvora zbog tučnjave.

Sporazum o priznanju krivice, datiran i potpisan u ponedjeljak, znači da se Stewart i njegov sin neće morati pojaviti na sudu, a službena presuda o optužbi je odbijena te neće biti suđenja.

Ni jedan od njih dvojice neće ići u zatvor, neće morati platiti novčane kazne i neće dobiti uvjetne kazne, otkrio je Fronstin.

  • +3
Rod Stewart sa sinom Seanom Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Stewartovi su optuženi za fizički obračun sa zaštitarom Jessiejem Dixonom u luksuznom hotelu Breakers u Palm Beachu 31. prosinca 2019. godine, a spor je uključivao Dixonovo odbijanje da im dopusti privatnu novogodišnju zabavu u hotelu.

Dixon je u sudskim dokumentima naveo kako ga je Rod Stewart udario šakom u prsni koš, a da ga je Sean Stewart gurnuo.

Glasnogovornik državnog odvjetnika u Palm Beachu Davea Aronberga, čiji je ured vodio slučaj, potvrdio je e-mailom za Daily Mail da se Dixon slaže s ishodom slučaja.