PREKINULA GLAZBENU ŠUTNJU

Sade Adu se vraća na scenu: Gdje se skrivala posljednjih godina?

26.02.2018 u 13:36

Bionic
Reading

Nakon što je objavljena vijest da će Sade Adu predstaviti novu pjesmu 'Flower Of The Universe', koja će se moći čuti u filmu 'A Wrinkle In Time', milijuni obožavatelja su tu vijest dočekali s oduševljenjem. Povučena i nepristupačna za javnost Sade za razliku od mnogih svjetskih zvijezda živi skromno

Hitovima 'Smooth Operator' i 'Your Love Is King' opčinila je publiku još početkom osamdesetih. U posljednjih 20 godina jednom je bila na turneji. U cijeloj karijeri snimila je tek sedam studijskih albuma. Posljednje njezino studijsko izdanje bilo je 'Soldier Of Love' iz 2010. godine, a obrada Thin Lizzyeve 'Still In Love With You' stigla je promovirati njenu 'Greatest Hits' kolekciju objavljenu godinu dana kasnije.

Njezina diskografska stanka je napokon završila budući da je Sade Adu nedavno pristala napraviti novu pjesmu. Iza filma koji je rađen prema noveli Madeleine L’Engle, stoji redateljica Ava DuVernay koja je putem Twittera otkrila kako je soul diva pristala na njezin upit.

Na soundtracku filma će se naći i glazba s potpisom Sie, Kehlani, Demi Lovato i DJ Khaleda, a dostupan će biti 9. ožujka, kada je zakazana i premijera filma.

Izvor: Društvene mreže

Sade živi povučenim životom izvan gradskog područja u Engleskoj, a prema listi najbogatijih glazbenika 'Sunday Timesa' zauzima visoko mjesto s bogatstvom, koje se procjenjuje na više od 30 milijuna funti. No materijalne je stvari ne zanimaju previše.

'Ne treba mi puno novca za život. Mogli biste mi provaliti u kuću no izašli bi praznih ruku, jer ne biste niste našli ništa što bi bilo vrijedno ukrasti', izjavila je u jednom od ranijih intervjua. 

Vozi se u deset godina starom Mercedesu, u kući u selu na zapadu Engleske, gdje se još 2005. godine doselila, iako ima centralno grijanje, ali se najradije grije na stare električne grijalice s rebrima, te obožava raditi u vrtu.

Sade Adu Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Pravim imenom Helen Folasade Adu, što znači 'čast ti daje krunu', odrasla je u Velikoj Britaniji, gdje se kao četverogodišnja djevojčica doselila sa majkom Anne Hayes kada su joj se roditelji razveli. Nakon završene škole dizajna u Londonu, počela je da raditi kao dizajerica muške odjeće, ali je bolje zarađivala kao prateći vokal. 

Kad je s bendom snimila prvi album, 'Diamond Life', koji se prodao u više od sedam milijuna primjeraka, zvijezda je rođena. No uspjeh je pomutila tamna strana slave, mediji joj nisu dali mira. Smetala im je njezina povučenost te su plasirali vijesti da je u depresiji zbog nesretne ljubavi. Oslonac je našla u ljubavi najprije se udavši za Roberta Elmsa, a kasnije za španjolskog redatelja Carlosa Pliegu zbog kojeg se preselila u Madrid, no brak nije potrajao te se 1995. razvela. Nakon braka živjela je s producentom Bobom Morganom s kojim je dobila kćer Mickailiu.

Ona joj je postala centar svijeta, a posebno je ponosna što ju je uključila u svoj posao pa tako Ila pjeva prateći vokal na singlu 'Babyfather'. Godine 2016. Mickailia je priznala je da je transrodna osoba i od tada joj je ime Izak.

Izvor: Društvene mreže