BEZ SUVIŠNIH RIJEČI

Shrvan gubitkom Damira Kukuruzovića: Zoran Predin svoj Facebook profil obojao je u crno

12.12.2020 u 18:20

Bionic
Reading

Vijest da je od posljedica korone u 45. godini života preminuo poznati hrvatski jazz gitarist Damir Kukuruzović preplavila je medije i shrvala njegove brojne prijatelje i kolege, uključujući slovenskog glazbenika Zorana Predina

Nakon što se nekoliko tjedana u KB Dubravi borio s virusom, gdje je bio priključen na respirator, Kukuruzović je izgubio bitku za život.

Sa istaknutim jazz gitaristom, čiji je glazbeni rad tijekom godina nagrađen brojnim priznanjima, iznimno uspješno surađivao je i prijateljevao slovenski glazbenik Zoran Predin koji se o svemu odlučio oglasiti na svom Facebook profilu.

Prije nepune dvije godine, osnivač legendarnog Lačnog Franza s Kukuruzovićem i Django Grupom snimio je album 'Zoran pjeva Arsena' na kojemu je dvanaest Dedićevih pjesama dobilo gipsy aranžman.

Zoran Predin & Damir Kukuruzović Django Group - Kuća pored mora Izvor: Društvene mreže / Autor: Croatia Records

Shrvan viješću o odlasku bliskog prijatelja i glazbenog kolege, Predin je bez suvišnih riječi svoju svoju tugu izrazio obojivši Facebook profil u crno.

Brojni Predinovi i Kukuruzovićevi poklonici reagirali su na njeg čin komentarima poput 'Velika tuga', i 'Pretužno...'.

Kukuruzović je bio vlasnik Siscia jazz cluba, dobitnik je nagrade za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske 2011, a dvije godine kasnije dobio je priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu.

  • +12
Damir Kukuruzović Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL