kako će ga ocijeniti žiri?

Skandal na Eurosongu dobio je nastavak: Nizozemcu zabranjen nastup na finalnoj probi

10.05.2024 u 21:40

Bionic
Reading

Joost Klein navodno se sukobio s članom izraelske delegacije, no službene informacije zasad govore tek o 'incidentu', čiji detalji nisu poznati

S obzirom na to da je upravo nastup na generalnoj probi Eurosonga onaj u kojem žiri 37 zemalja dodjeljuje svoje glasove, Nizozemac Joost Klein mogao bi se naći u iznimno nepovoljnoj poziciji.

Naime, nakon što se našao pod istragom EBU-a te nije nastupio na prvoj današnjoj probi, ista organizacija obznanila je kako je nizozemski predstavnik još uvijek pod istragom te mu je i drugi nastup zabranjen.

Spektakl: Baby Lasagna na koncertu uoči finala Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic Pixsell

Ono što je sve najviše zanimalo jest kako će Klein doći do bodova žirija, a EBU je poslao priopćenje u kojem je opisao rješenje ove nepredviđene situacije.

'Istraga o incidentu s nizozemskim predstavnikom na ovogodišnjoj Euroviziji još traje. Također se vode razgovori između EBU-a i nizozemske televizijske kuće AVROTROS-a koja sudjeluje u prijenosu Eurovizije. Dok istraga traje, EBU je odlučio da Joost Klein neće nastupiti tijekom druge generalne probe tijekom koje glasa žiri 37 zemalja sudionica. Umjesto toga koristit će se njegov nastup iz drugog polufinala', poručili su.

  • +114
Proba natjecatelja uoči finalne večeri Eurosonga Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sve što se zasad zna jest da je glazbeniku zabranjen nastup na prvoj današnjoj probi jer je sudjelovao u incidentu te se istražuju konkretne okolnosti. Društvenim mrežama kruže brojne glasine, među kojima je najčešća ona o fizičkom sukobu Kleina s jednim članom izraelske delegacije. No, službene informacije tek trebaju doći.

baby lasagna

Spektakl na posljednjoj probi: Baby Lasagna potvrdio status favorita

Pogledaj galeriju