Nakon što je na svom Instagram profilu otkrila kako se za sinov rođendan nije mogla odlučiti između Ferrero i Bloody Berry torte, voditeljica je ispekla obje, a na svom blogu Ciao Karmela otkrila je i recept koji će zasigurno mnogima biti od koristi
Za sve vjerne pratitelje bloga i Instagrama Karmele Vukov Colić više nije novost da njihova omiljena voditeljica uskoro izdaje i svoju prvu kuharicu, a u koju će sabrati većinu svojih omiljenih recepata kojima uveseljava svoju obitelj, ali i prijatelje. S tom vijesti sada se pohvalila svima, otkrivajući kako je u rukama već imala probni tisak.
A dok kuharica ne stigne u knjižare diljem Hrvatske, u njezinim receptima možete uživati i na njezinu blogu Ciao Karmela, na kojem je posljednje objavila jednu od svojih dražih torti. Riječ je o Ferrero torti, koju je ovih dana i sama ispekla i to, kako se da naslutiti iz objave na Instagramu, napravljenu povodom velikog 15. rođendana njezinog sina Noe. No, nije to jedina torta koju je Karmela ispekla svom sinu.
Naime, voditeljica se nikako nije mogla odlučiti između Ferrero, ali i Bloody Berry torte, pa je jednostavno ispekla - obje. Za sve željne da i sami isprobaju Ferrero tortu donosimo i recept koji je Karmela Vukov Colić objavila na svom blogu Ciao Karmela.
Sastojci:
Biskvitne kore:
- 1 ½ šalice glatkog brašna
- 1 ½ šalice mljevenih lješnjaka
- 2 šalice šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- ¾ šalice gorkog kakao praha
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 vrećica praška za pecivo
- prstohvat soli
- ½ šalice ulja
- 1 ½ šalice jogurta
- 1 ½ šalica vruće vode ili vruće kave
- 4 jaja
Krema:
- 500 g mascarpone sira
- 500 g namaza od lješnjaka
- 100 g prženih i usitnjenih lješnjaka
Priprema:
Tri kalupa promjera 22-24 cm namastite, a dna prekrijte papirom za pečenje. Pećnicu zagrijte na 160 ⁰C.
Pomiješajte brašno, kakao, lješnjake, sol, sodu i prašak za pecivo.
Posebno tucite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte im ulje, jogurt i – malo-pomalo – vruću kavu ili vodu.Toj smjesi polako dodajte suhe sastojke. Izmiješajte.
Smjesu rasporedite po pripremljenim kalupima. Poravnajte površinu i pecite 20 minuta.
Vruće kore izokrenite iz kalupa tako da gornja strana bude dolje, složite jednu na drugu (ostavite papir s dna kalupa između kora), prekrijte ubrusom i pritisnite daskom. Ostavite da se potpuno ohlade.
Napravite kremu. Mascarpone tucite mikserom da omekša pa mu dodajte namaz od lješnjaka. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu kremu. Na kraju lopaticom umiješajte lješnjake.
Nadjevom mažite kore i slažite tortu. Premažite je i izvana i ostavite u hladnjaku barem 3 sata prije posluživanja.