JON VOIGHT

Svi se pitaju glumi li Angelinin otac u svom novom filmu Trumpa, a evo što on kaže

25.07.2024 u 18:55

Bionic
Reading

Angelinin otac, Jon Voight ovih je dana u središtu medijske pozornosti zbog svog novog filma 'Megalopolis', kao i zbog eksplozivnog intervjua koji je dao za Variety

Voight s kojim Angelina Jolie ima kompliciran odnos te su dugo godina bili u svađi, za Variety se dotaknuo brojnih tema, naglasivši kako je stav njegove kćeri o ratu između Izraela i Hamasa 'pod utjecajem osoba koje zastupaju antisemitske stavove'.

Iako svi bruje kako u posljednjem filmu Megalopolis lik kojeg tumači nevjerojatno podsjeća na Donalda Trumpa, kontroverznog bivšeg predsjednika i kandidata Republikanske stranke na ovogodišnjim izborima, Jon kaže da to nije točno.

Za Variety je rekao da ne vjeruje da se njegov lik iz 'Megalopolisa' temelji na Donaldu Trumpu i da bi on rekao redatelju Francisu Fordu Coppoli da je 'pretjerao' da ga koristi za Trumpovu satiru.

IZGLEDA FANTASTIČNO

Ovom haljinom ne može se pogriješiti, a to dobro zna i Angelina Jolie

Pogledaj galeriju

U 'Megalopolisu', Adam Driver je arhitekt koji predviđa spašavanje svog korumpiranog grada i pretvaranje metropole u utopiju. Konzervativni gradonačelnik grada (Giancarlo Esposito) sukobljava se s Driverovim likom, što potiče prosvjede poput onih stvarnih u SAD-u koji su se dogodili 6. siječnja. Naravno, koncepcija filma seže desetljećima unatrag, ali nije nepoznato da Coppola ne voli Trumpa, a Voight ga naprotiv podržava.

Voight za Trumpa, a Coppola ga ne voli

U intervjuu za Variety novinar je upitao Voighta je li Trump, kojeg je Jon Voight izjednačio čak s Abrahamom Lincolnom, u filmu satiriziran.

'Nisam to tako vidio. Da jesam, rekao bih Francisu da je pretjerao', kazao je oskarovac.

Tijekom konferencije za novinare u Cannesu povodom svjetske premijere 'Megalopolisa', redatelj Coppola je rekao: 'Ljudi poput Donalda Trumpa trenutno nisu glavni, ali postoji trend koji se događa u svijetu. Postoji trend prema neodesničarskoj, pa i fašističkoj podjeli, što je zastrašujuće. Svatko tko je bio živ tijekom Drugog svjetskog rata vidio je strahote koje su se događale i ne želimo da se to ponovi. Raditi rimski ep smješten u modernu Ameriku, nisam imao pojma da bi današnja politika to učinila toliko relevantnim. Jedna od stvari koje bih mogao reći o našoj divnoj glumačkoj ekipi jest da odražavaju sve vrste političkih ideja. Jone, ti imaš drugačija politička mišljenja od mene', rekao je.

Ta je primjedba uhvatila Voighta nespremnog.

'Govorim Francisu da snimi taj film više od 30 godina. Stvarno ne znam zašto je mislio da je ovo vrijeme za razgovor o našoj politici', rekao je Jon.

Coppola je za Variety rekao o Voightu: 'Rad s Jonom je uvijek zanimljiva, snažna i radosna suradnja. On je umjetnik i uživao sam dok smo snimali 'Megalopolis'.

Inače, Coppola je već godinama otvoreni kritičar Trumpa. Redatelj je za Time 2018. rekao da je bio upoznat s bivšim predsjednikom mnogo prije njegove kandidature u vladi.

'Pa, poznajem Donalda Trumpa. Išao sam u istu vojnu školu kao i on. Bio je 13-godišnji bogataš koji je išao u internat. Tijekom godina, moram reći da me se nije dojmio da je bio toliko grozan. Pitam se zašto se to događa. Ono što kažu je da su to psihološke nesigurnosti koje uzrokuju izbijanje loših osobina. Nije bio tako loš momak prije 20 godina, ali nikad ga nisam dobro poznavao', kazao je tad, piše www.indiewire.com.