POČELO JE KOPIRANJE

Svi žele biti kao Meghan i Harry: Trendovi koji će obilježiti sezonu vjenčanja

06.06.2018 u 06:41

Bionic
Reading

Sezona vjenčanja već je naveliko počela, a svake godine netko odredi vodeće trendove koji se onda ponavljaju na većini svadbenih slavlja. Ove godine to su definitivno princ Harry i Meghan Markle, čijem smo bajkovitom vjenčanju svjedočili sredinom svibnja

Kada jednom odredite datum svoga vjenčanja, na vama je onaj teži dio - organizacija svadbenog slavlja. To posebno zadaje glavobolje mladenkama kojima je zadnjih godina na raspolaganju i više nego velik izbor vjenčanica, frizura, šminke, cvijeća, pozivnica, slastica…

Trendovi se mijenjaju iz sezone u sezonu, a koji će biti vodeći u nadolazećoj, već se može pretpostaviti prema nekim statistikama. Brojne segmente budući mladenci kopirat će s kraljevskog vjenčanja godine, onoga princa Harryja i Meghan Markle.

Jednostavne vjenčanice

Prijašnjih godina apsolutni je hit među mladenkama bila vjenčanica od čipke, uskog modela i otvorenih leđa, no u 2018. to bi se moglo promijeniti, a sve zahvaljujući Meghan Markle. Ona je odabrala jednostavnu kreaciju pariške modne kuće Givenchy.

Minimalistički stil, čiste linije, svila i fokus na graciozno otvorena ramena ono je što opisuje haljinu koja je u rekordnom roku postala tema broj jedan. Slični krojevi već su prevladali na društvenim mrežama, a koliko jednostavnost nekada može biti otmjenija od čipke i šljokica, dokazala je i novopečena supruga našeg tenisača Marina Čilića. Lijepa Kristina odabrala je haljinu otvorenih ramena britanske dizajnerice Caroline Castigliano.

Također, bilježi se porast potražnje za vjenčanicama dugih rukava, baš onakvima kakve je na svojoj kreaciji imala i Meghan.

Cvjetni aranžmani s posvetom

Meghan i Harry ukrasili su crkvu i njezin buket omiljenim cvijećem princeze Diane, u kojem su prevladavale bijele ruže i božuri, ali i cvijet mirte, koji je obavezan kod svih članica kraljevske obitelji.

Britanski mediji donose kako se bilježi porast potražnje za personaliziranim cvijećem koje nosi određenu poruku. Što će odabirati domaće mladenke, ostaje tek vidjeti, ali ruže, hortenzije i božuri uvijek su aktualni.

Mladoženje u boji crnog vina

Klasična crna odijela odavno su postala dosadna mladoženjama pa je nekoliko godina crninu zamijenila plava boja, posebice u kombinaciji s konjak smeđim modnim detaljima. No od sada bi se na mladoženjama moglo vidjeti i nešto vedrijih boja, a kao najnoviji trend predviđa se boja crnog vina, koju mnogi odabiru za sako te uz nju kombiniraju hlače u crnoj ili sivoj boji. Nesvakidašnje izdanje zasigurno će unijeti malo vedrine među crna odijela u kojima će stići brojni gosti na vaše vjenčanje.

Umjerenija šminka na mladenki

Sve brojnija ponuda make up artistica mladenkama olakšava posao kada je riječ o odabiru stručnjaka koji će ih dotjerati na dan njihova vjenčanja. Kao što se može primijetiti, već neko vrijeme na svjetskoj sceni vlada trend jakog make upa koji predvode članice obitelji Kardashian.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Pixsell / Autor: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL

Konturiranje, umjetne trepavice i previše ocrtane usne mogla bi na radost mnogih napokon zamijeniti prirodnija šminka. Ovu pojavu ponovno možemo zahvaliti Meghan Markle, koja njeguje prirodan look, a odabrala ga je i za dan vjenčanja, kada je imala tek malo pudera ispod kojeg su se nazirale njezine pjegice, maskaru i nenametljiv ruž u nijansi nude.

Isto pravilo vrijedi i za boju laka za nokte, a neprimjetna i prirodna ružičasta nijansa prevladavat će kod većine mladenki.