LIJEPA SJEĆANJA

Tajnu su čuvali 30 godina: Sandra Bullock i Keanu Reeves prisjetili su se 'Brzine'

11.10.2024 u 13:39

Bionic
Reading

Punih 30 godina obožavatelji blockbustera 'Brzina' čekali su da na jednom mjestu ponovno vide ekipu koja im je obilježila živote. Keanu Reeves i Sandra Bullock, zajedno s redateljem Janom de Bontom, okupili su se na posebnoj projekciji 'Brzine', a tim povodom otkrili su neke zanimljive detalje iz tih dana

Baš kao i u svim holivudskim filmova, i te 1994. sve se pomno isplaniralo za snimanje 'Brzine'. Vratolomije su bile dobro uvježbane, kaskaderi u stanju pripravnosti, no za glavne zvijezde filma jedna se scena činila previše stvarnom.

Povodom obilježavanja 30. godišnjice filma 'Brzina', koji ih je i proslavio, Keanu Reves i Sandra Bullock stigli su na posebnu projekciju u Los Angeles, koja je održana u sklopu Beyond Festa.

Tijekom razgovora Keanu i Sandra prisjetili su se snimanja, otkrivši kako su bili 'premalo informirani' o tome tko će i kako upravljati autobusom.

Brad Pitt kroz godine Izvor: Društvene mreže / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

'Zar se ne sjećaš onog dana u autobusu kad smo se sudarali sa svim automobilima na ulici? Sjećam se da nismo puno znali o tome. Svi smo bili u autobusu i vozili smo se do San Diega ili tako nešto. Bili smo pored oceana i odjednom udaramo u automobile! Boom! Boom! Svi su poludjeli u autobusu. Ljudi su vrištali', rekao je Keanu Reeves.

Tko je vozio autobus?

Iako je napomenula da je 'dobila vozačku dozvolu za upravljanje autobusom u Santa Monici', Sandra je napomenula da ona zapravo 'nikada nije vozila u filmu'.

Sandra Bullock i Keanu Reeves Izvor: Profimedia / Autor: NZ / Christophel Collection / Profimedia

'Nije lako upravljati autobusom. Zabavno je bilo to što sam ja sjedila za upravljačem autobusa, ali je zapravo straga netko vozio na krovu. Netko je vozio, a mene su tjerali u ono što je redatelj Jan de Bont smatrao da trebam udariti.'

Sandra Bullock ponovila je svoju ulogu tri godine kasnije u nastavku 'Brzina 2', no uz nju tada više nije bio Reeves, već je u ulozi Anniena novog dečka, policajca Alexa Shawa 'stigao' Jason Patric.

O mogućnosti još jednog nastavka, Sandra Bullock je rekla: 'To bi zahtijevalo jako puno od svih nas. Ne znam jesmo li više u industriji koja to želi tolerirati i koja je dovoljno hrabra da to učini. Možda griješim. … Ne znam što bismo mogli učiniti, a da bi bilo dovoljno dobro za publiku.'