tko ih može izbrojiti?

Tijelo Brada Pitta prekriveno je tetovažama, a neke nose posebnu posvetu

20.01.2023 u 12:59

Bionic
Reading

Holivudski glumac u poslovnim prigodama skriva svoju ljubav prema tetovažama, no njegova opuštena izdanja otkrivaju koliki je ljubitelj te posebne tinte koja zauvijek ostaje na koži. Na tijelo je trajno upisao neke motive koji za njega imaju posebno značenje, ali tetovaže posvećene bivšoj supruzi zamijenjene su nečim novim

Holivudski glumac o kojem maštaju mnoge žene diljem svijeta veliki je ljubitelj tetovaža. Na snimanjima, premijerama i u poslovnim obvezama često ih sakriva, no u privatnom životu Brad Pitt kao da samo traži slobodna mjesta na tijelu na kojima bi mogao zauvijek utisnuti motive s njemu bitnim značenjem.

Njegovo tijelo tako nosi veliku zbirku tetovaža, a motivi su različiti: od pjesme iz 13. stoljeća do životinja. Neke su posvećene njegovoj djeci, a neke čak i Angelini Jolie, isto tako velikoj ljubiteljici tetovaža.

Na lijevoj podlaktici Pitt ima jednu od svojih prvih tetovaža: francuski izraz koji se prevodi kao 'život je apsurdan'. Nekoliko godina kasnije na lijevoj strani citata dodao je tetovažu najstarije mumije na svijetu, Ötzija, Ledenog čovjeka. Ispod je riječ 'Invictus' (što znači nepobjediv ili neporažen na latinskom), ispisana podebljanim velikim slovima.

Posebno su zanimljive tetovaže posvećene obitelji, čijim je dijelom nekoć bila i Angelina Jolie, a jedna tetovaža posvećena njoj još je uvijek dijelom njegova tijela.

Na desnoj ruci tetovirao je dugu, tanku i okomitu crtu koja se presijeca s vodoravnom linijom odmah ispod zapešća u obliku križa. Slovo 'A' kao Angelina ispisano je na lijevoj strani križa, a na desnoj ima inicijale svih šestero njihove djece: 'M' za Maddoxa, 'P' za Paxa, 'Z' za Zaharu, 'S' za Shiloh, 'K' za Knoxa i 'V' za Vivienne.

S obzirom na to da je veliki kolekcionar motora, jedan je i tetoviran na njegovoj lijevoj podlaktici.

Na leđima je tetovirao linije koje je 'našvrljala' njegova bivša supruga, ali i na području trbuha imao je tetovažu posvećenu Angelini. Ipak, najnovije fotografije ukazuju na to da ih je uklonio. Nekoć je na donjem dijelu trbuha imao ispisan datum njezina rođendana na kmerskom, službenom jeziku Kambodže, u kojoj je rođen Maddox. Sada je na tom dijelu velika tetovaža 'Alfa' i 'Omega', čije značenje povezujemo s vjerom. U kršćanstvu se prvo i zadnje slovo grčkog alfabeta koristi za označavanje Božje sveobuhvatnosti.

Prije svog vjenčanja s Jolie 2014., Pitt je dao tetovirati engleski prijevod Rumijeva teksta na unutarnjoj strani desnog bicepsa. Ona glasi: 'Postoji polje, izvan svih pojmova dobra i zla. Naći ćemo se tamo.' Pored Rumijeve pjesme nalazi se crna silueta čovjeka koji stoji iznad svoje sjene.

U srpnju 2022. Pitt je šokirao modni svijet odjenuvši suknju, a tom prilikom pokazao je svoje mišićave noge, ali i otkrio dvije naizgled nove tetovaže. Na jednoj nozi skiciran je obris glave nosoroga, a na drugoj ljudska lubanja u istom stilu.

Ovo svakako nisu sve njegove tetovaže jer one na ostalim dijelovima tijela nemamo priliku vidjeti.

Iako ih ima zbilja mnogo, Jolie je jednom prilikom priznala da Pitt neće odobriti kada jednog dana netko od njegove djece poželi tetovažu. 'Posebno je teško tatama i djevojčicama. Iz nekog razloga muškarci postaju malo osjetljiviji kada im se kći želi tetovirati', rekla je tada glumica.

  • +5
Tetovaže na Bradu Pittu Izvor: Profimedia / Autor: Cobra Team / IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia