27 GODINA MLAĐA

Tko je Anne Stringfield: Tek uz nju Steve Martin poželio je postati otac i to na pragu 70-ih

23.09.2024 u 06:05

Bionic
Reading

Ime Stevea Martina dobro je poznato u Hollywoodu, a prva asocijacija koja se veže uz njega definitivno je humor, na kojem je i izgradio karijeru. Trenutno ga gledamo u trećoj sezoni hit serije 'Only Murders In The Building', zbog čega ne treba čuditi to da je porastao interes i za njegov privatni život, a njegov status od 2007. godine je - sretno oženjen

Pamtimo ga po mnogim filmskim hitovima, poput 'Otac moje nevjeste' i 'Avioni, vlakovi i automobili', no sve je generacije osvojio kada je pristao na suradnju sa streaming servisom Disney+. Uz pomoć Martina Shorta i Selene Gomez, koji ne samo da glume, već su potpisani i kao producenti, Steve Martin stvorio je hit 'Only Murders In The Building', kojem su na ovogodišnjoj dodjeli Emmyja, a imali su mnoštvo nominacija, pobjegle nagrade u svim kategorijama.

No to nije smetalo popularnom trojcu - koji, vjerovali ili ne, unatoč velikoj dobnoj razlici (Steve Martin ima 79 godina, Martin Short 74, a Selena Gomez tek 32) savršeno funkcionira - da se dobro zabavi i spontano nabaci nekoliko šala.

Pogledajte kako se Catherine Zeta-Jones mijenjala kroz godine Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia/montaža Neven Bučević

A ono što javnost sada najviše zanima privatni je život ovog holivudskog komičara. Vjerojatno je njegov specifičan humor, na kojem je stvorio karijeru, najzaslužniji za njegov skladan brak s drugom suprugom, 52-godišnjom spisateljicom Anne Stringfield, koja se uistinu rijetko pojavljuje s njim u javnosti, odabravši život daleko od svjetla reflektora.

Upoznali su se preko telefona

Par se upoznao sredinom 2000-ih godina, kada je Stringfield radila kao osoba zadužena za provjeru činjenica u New Yorkeru. Njihovo vjenčanje 2007. godine bilo je itekako iznenađenje za sve - za goste, ali i za medije. O svojoj supruzi, s kojom je 2012. dobio kćer, Martin je svojedobno rekao da je susret s njom bio 'najvažnija epizoda' njegova života.

'Ona sve čini mogućim. Ima jednu od najvažnijih osobina koje čovjek može imati — a to je ljubaznost', opisao je svoju suprugu. Rođena i odrasla na Floridi, Stringfield je pohađala srednju školu u Sjevernoj Karolini, nakon čega je upisala koledž Davidson, gdje je bila članica društva The Phi Beta Kappa, jednog od najprestižnijih u Americi.

Slavnog glumca upoznala je kada je dobila zadatak provjeri jednu od njegovih komedija. Nazvala ga je i ostalo je povijest.

  • +7
Steve Martin i Anne Stringfield Izvor: Profimedia / Autor: Michael Buckner / Getty images / Profimedia

'Razgovarali smo putem telefona čak godinu dana prije nego što smo se uopće upoznali uživo', priznao je 2017. slavni glumac, otkrivši da je na prvom susretu ona bila izrazito sramežljiva. Možda upravo zbog toga ne čudi i to kako su organizirali svoje vjenčanje 2007.

Vjenčanje iz vedra neba

Naime 28. srpnja 2007. pozvali su oko 75 gostiju na zabavu u svoj dom u Los Angelesu, dovevši ih tako pred gotov čin jer ih je vjenčao senator Nebraske Bob Kerrey, inače Martinov prijatelj. Za svoj dan iz snova ona je nosila vjenčanicu s potpisom Vere Wang, a među uzvanicima su bili i glumci poput Toma Hanksa i Diane Keaton.

Budući da se Stringfield uistinu rijetko pojavljuje u javnosti te mu je tek nekoliko puta bila pratnja na crvenom tepihu, ne treba čuditi to što je njezin izgled mnoge iznenadio, a nije dugo trebalo da joj čak i komičarka Tina Fey 'skine kapu' i prizna da je ona zapravo njezina 'mlađa, mršavija i pametnija verzija' jer su njih dvije uistinu nevjerojatno slične.

Only Murders in the Building, 3. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Hulu

A iako je na ekranu Martin bio otac u mnogim prilikama i imao brojnu djecu, u stvarnom životu to je ostvario tek 2012., kada im se rodila kći. Svojoj supruzi, ali i kćeri zahvalio je na jednoj dodjeli nagrada riječima:

'Moja supruga je sama po sebi dovoljna nagrada u mom životu... no onda mi je rodila ovo prekrasno dijete.' Otac je postao sa 67 godina, a to ga nije omelo da svojoj kćerkici bude najbolji tata na svijetu.

'Da sam ranije dobio dijete, bio bih loš otac jer bih svoju pozornost usmjerio na karijeru. Ona mi daje puno više nego što ja njoj dajem.'

Unatoč svjetskoj slavi, koju je Martin godinama gradio, on i supruga preferiraju svoj privatni život zadržati upravo takvim - privatnim. Glumac tako rijetko daje intervjue, a još rjeđe govori o obitelji. Možda je upravo to tajna holivudskog braka koji traje 17 godina.