APSOLUTNI HIT

Tko su glumci iz popularnog 'Money Heista'? Otkrivamo kakve su zvijezde iz jedne od najgledanijih serija na Netflixu u privatnom životu

16.04.2020 u 07:52

Bionic
Reading

'La Casa de Papel' (engl. Money Heist, prevedeno Kuća od papira) popularna je španjolska krimi serija o osam pljačkaša koja se može gledati na Netflixu. U kratkom vremenu zaludila je gledatelje diljem svijeta te sada s nestrpljenjem čekaju nastavak četvrte sezone. Zanimalo nas je kakvi su oštroumni Profesor, eksplozivna Tokio, osjećani Rio i ostali iz ekipe u privatnom životu

Úrsula Corberó – Tokio

Ona je jedna od najzgodnijih članica pljačkaške postave u seriji. Igra temperamentnu Tokio, koja sve radi s puno strasti i vrlo impulzivno. Svjesna je svog seksepila i time ostvaruje brojne koristi. Inače, Ursula Corbero rođena je u malenom selu blizu Barcelone i već u ranoj dobi znala je da se želi baviti glumom.

Svoju prvu ozbiljniju ulogu ostvarila je s 13 u seriji ‘Mirall Trencat’, ali školovanje joj je bilo na prvom mjestu. Nakon što je maturirala odlučila se potpuno posvetiti glumačkoj karijeri i od toga zarađivati. ‘Fisica o Química’ bio je njezin idući projekt, a riječ je o teen španjolskoj seriji u kojoj je igrala srednjoškolku koja je bolovala od bulimije.

U Španjolskoj je vrlo brzo postala velika zvijezda, a ljepota ju je odvela i u neke nove vode. Postala je zaštitno lice brenda Bulgari za kolekciju nakita.

‘Moja najdraža glumica je Juliane Moore, a upravo ona bila je zaštitno lice ove kampanje prije mene. Zbog toga sam još više ponosna na ovaj projekt. Ostvario se moj san’, rekla je tada Corbero.

Zgodna 30-godišnja brineta već je neko vrijeme u vezi s argentinskim glumcem Chinom Darínom.

Álvaro Morte – Profesor

45-godišnji slavni španjolski glumac u hit Netflixovoj seriji igra Profesora, centralnog lika serije, glavnog i odgovornog za velike pljačke. Zbog svog je razmišljanja, nevjerojatnih sposobnosti i briljantnog uma osvojio simpatije brojnih gledatelja diljem svijeta.

Alvaro se glumom počeo baviti prije 18 godina, kada je ostvario svoju prvu manju ulogu u seriji ‘Hospital Central’. Od tada je dobio ponude u brojnim španjolskim televizijskim i filmskim projektima, a glumi i u seriji 'Pristanište', koju možete gledati na HBO-u u sklopu MAXtv-a. Kroz karijeru se uspješno uklopio u razne profile uloga, no danas tvrdi da mu je posljednji Netflixov projekt potpuno promijenio život.

U sretnom je braku sa stilisticom Blancom Clemente, s kojom ima blizance Julietu i Leona.

Itziar Ituno - Lisabon

Glumica Itziar Ituno u seriji tijekom prve dvije sezone tumači policijsku inspektoricu koja započne ljubavnu vezu s Profesorom i u ključnom trenutku prekida istragu te se pridružuje pljačkaškoj ekipi u bijegu.

U trećoj i četvrtoj sezoni pratimo je kao lik Lisabon, članice ekipe za novu pljačku koja se odvija u centru Madrida.

Ova 45-godišnja Španjolka u glumi je dug niz godina, od davne 1997. Nakon iza uloga tek je projektom koji ostvaruje rekordne rezultate na Netflixu postala planetarno popularna i diljem svijeta.

Inače, krajem ožujka ove godine španjolski su mediji potvrdili da je pozitivna na koronavirus.

Pedro Alonso - Berlin

Dugogodišnju karijeru u brojnim španjolskim filmovima i serijama ima i Pedro Alonso. U seriji je poznat kao lik Berlin, odnosno Profesorov brat.

Posebno značajna godina u karijeri za njega bila je 1996., kada ostvaruje čak tri uloge u filmovima ‘Paranoia dixital’, ‘Alma Gitana’ i ‘Tengo una casa’.

Od tada njegove uloge samo se nižu te je neizostavno lice španjolske kinematografije. ‘Money Heist’ nije jedini njegov projekt koji se pojavljuje na Netflixu, a glumi i u seriji ‘Grand Hotel’. Uglavnom ga zapadnu uloge zlikovaca.

Alonso je godinama u sretnoj vezi s Tixie Jambass, a iz prijašnje veze ima 22 godišnju kćer Uriel.

Osim za glumu, ovaj Španjolac pokazuje zanimanje za umjetnost. Vrlo je rado viđen gost na brojnim otvaranjima izložba, galerija i muzeja, a u slobodno vrijeme i sam slika.

Darko Perić - Helsinki

Darko Perić je srpski glumac koji igra u jednoj od trenutno najgledanijih serija na Netflixu. Utjelovio je lik Helsinki.

Darko je porijeklom iz Kladova, malog grada na obali Dunava, a nije ni sanjao da će postići ovako veliki uspjeh. Prvi put je stupio na pozornicu kada je imao samo šest godina i kada ga je kubanska pjevačica pozvala na pozornicu da otpjeva jednu pjesmu.

Od tog trenutka je nastupao u svakoj predstavi u školi, i bio aktivan član dramske grupe. Ulogama u kratkim filmovima počinje njegova ozbiljnija glumačka karijera, ali je to tek početak.

Nakon što se odselio u Barcelonu zamijetili su ga agenti i pružili mu šansu da pokaže svoj talent.

  • +30
Ekipa serije 'Money Heist' Izvor: Profimedia / Autor: Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Alba Flores – Nairobi

Mnogima jedan od najdražih likova iz hit serije je Nairobi, koju tumači Alba Flores. 33-godišnjakinja rođena u Madridu glumom se, poput većine iz ove postave, počela baviti vrlo rano.

Kći je poznatog kompozitora Antonia Floresa, koji ima rumunjske korijene. Baka joj je bila poznata plesačica flamenka. ‘Vis a Vis’ jedan je od njezinih značajnijih glumačkih projekta, kao i Netflixova serije ‘Locked Up’, u kojoj igra zatvorenicu. No u zvijezde ju je vinula upravo aktualna serija o kojoj svi pričaju, ‘Money Heist’.

O privatnom životu ova crnka jako rijetko govori u medijima te takve detalje pokušava zadržati za sebe. Zato nije poznato ima li partnera, ali sama sebe opisuje kao radoholičarku koja si rijetko priušti užitke u privatnom životu.

Miguel Herrán - Rio

Najmlađi član postave je 23-godišnji Miguel Herrán iz španjolske Malage. U seriji igra lik Rio, velikog emotivca koji bi učinio sve za ljubav.

Još kao dijete s majkom se iz Andaluzije preselio u glavni grad i posvetio glumi te je želio započeti karijeru u zabavnoj industriji.

Međutim interesantno je da je kao dječak zapravo maštao o tome da postane automehaničar. Kako pišu španjolski mediji, ovaj mladi zavodnik još uvijek je slobodan i traži onu pravu.

Jaime Lorente - Denver

28-godišnji glumac iz Mauricije u Netflixovoj seriji igra lik Denvera, pravog latino zavodnika, zabavljača koji je još u ranim tinejdžerskim danima krenuo krivim putem, međutim sada sve pokušava ispraviti.

Zanimljivo je da u stvarnom životu ljubi mladu zgodnu glumicu i modela Maríju Pedrazu, s kojom je imao prilike i zaigrati u seriji ‘Money Heist’. Maria je, podsjetimo, u prve dvije sezone igrala Allison Parker, jednu od taokinja.

U vezi su već dvije godine i često putem društvenih mreža objavljuju zajedničke fotografije sa svojih putovanja.

Lorente je inače i spisatelj. Prošle godine izdao je knjigu ‘A propósito de tu boca’, zbirku pjesama koje piše još od djetinjstva.

Osim poezije, Lorente je veliki zaljubljenik u putovanja, na koja najradije odlazi sa svojom djevojkom.

Esther Acebo - Stockholm

Španjolska voditeljica i glumica Esther Acebo svijetu je postala poznata nakon projekta ‘Money Heist’. Ova 37-godišnja zgodna plavuša rođena je u Madridu, a završila je University of Castilla-La-Mancha, smjer sport.

Još kao tinejdžerka pojavljivala se u ulogama voditeljice u programu za mlade. U slobodno vrijeme bavi se modelingom, a o njezinu ljubavnom životu ne piše se mnogo jer je vrlo tajnovita po tom pitanju.