AMERIČKA PJEVAČICA

Umjetnička duša i vječna vizionarka: Pet stvari koje nismo znali o Lady Gagi

22.01.2019 u 07:07

Bionic
Reading

Na glazbenoj sceni već je dugih 12 godina, tijekom kojih je pokazala razne faze svoje umjetničke ličnosti. Zbog njezina kontroverzna izgleda često su joj vokalne sposobnosti padale u drugi plan, ali Lady Gaga nakon uloge u filmu 'Zvijezda je rođena' kao da doživljava ponovno rođenje na javnoj sceni. Popularnija je no ikada, a ovo su stvari koje mnogi do sada o njoj nisu znali

Američka pjevačica Lady Gaga osvojila je simpatije javnosti nakon filmske uloge u aktualnom hitu 'Zvijezda je rođena', u kojem se našla uz bok Bradleyju Cooperu. One koji su je obožavali i prije toga ovim je potezom samo još više oduševila.

Na sceni suvereno vlada već dugih 12 godina, no o njezinu se privatnom životu zapravo malo toga zna. U medijima se spominjala zbog bivše ljubavi s glumcem Taylorom Kinneyjem. Propale zaruke i ljubavne rane nakon toga zaliječila je vezom sa svojim agentom Christianom Carinom, s kojim i danas ima idiličan odnos.

Evo još nekoliko detalja koje možda niste znali o popularnoj plavuši.

1. Neobičan nadimak

Pravog imena Stefani Joanne Angelina Germanotta, pjevačica je svoje umjetničko ime Lady Gaga dobila zaslugama bliskih prijatelja i vjernih slušatelja. Sredinom 2000-ih nastupala sa svojim bendom Stefani Germanotta Band, ali njezini prijatelji stalno su je zvali Gaga. 'Uporno su me zvali Gaga, a meni se svidio taj nadimak nastao prema pjesmi Queena 'Radio Ga Ga'. Odlučila sam tada da Lady Gaga bude moje umjetničko ime', kazala je pjevačica jednom prilikom.

2. 'Zvijezda je rođena' nije njezina prva uloga

Nakon što se proslavila na filmskom platnu ulogom u filmu 'Zvijezda je rođena' Gagini bivši poslodavci pobunili su se i istaknuli da to nije njezina prva uloga na TV-u. Naime, kad je imala 15 godina, ponudili su joj beznačajnu ulogu u seriji 'The Hills' te je mnogi nisu ni zamijetili jer prebrzo izlazi iz kadra.

  • +8
Zvijezda je rođena: Lady Gaga i Bradley Cooper Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

3. Kontroverzan stil odijevanja udaljio ju je od obitelji

Kako bi se u mnoštvu pjevačica i pjevačica na svjetskoj glazbenoj sceni istaknula nečim novim i neviđenim, Gaga se okrenula netipičnom načinu odijevanja koji je izazvao i neugodne reakcije. Zgražanje njezinim stilom nije izostalo ni u obitelji, a prvi je svoje osjećaje izrazio otac.

'Moj je otac bio šokiran mojim izgledom. Majka mi je rekla da se slomio i da je mislio da sam potpuno poludjela. Priznali su mi oboje da im je jako teško gledati moje nastupe', rekla je iskreno 32-godišnjakinja. Tijekom nastupa, u videospotovima i pri pojavljivanju na crvenom tepihu Gaga je često pokazivala razgolićena izdanja i sado-mazo kreacije.

4. Prvi hit napisala je u nekoliko minuta

Poznata i kao sjajan tekstopisac, Gaga je otvoreno priznala da je svoj prvi veliki hit napisala mamurna nakon burnog izlaska. Pjesma 'Just dance', za koju je Gaga rekla da ju je napisala za 10 minuta, bila je broj jedan na Billboardovoj ljestvici te u još 10 zemalja na svijetu. Postala je najprodavaniji debitantski singl svih vremena u Americi te jedna od najprodavanijih pjesama svih vremena, s prodajom većom od devet milijuna kopija.

Lady Gaga 'Just dance' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

5. Vizionarka i inovatorica

Iako su je u to vrijeme ismijavali, njezini suradnici danas tvrde da je Gaga vječiti sanjar, vizionar i ne posustaje dok ne ostvari svoje ciljeve makar oni izgledali nemogućima. Godine 2012. glazbenica je predstavila svoj prvi parfem, suradnju svojeg The Haus Laboratoriesa iz Pariza i kompanije Coty. Parfem nazvan Fame na tržište je izašao u listopadu, a komponiran je na neobičan način: uopće nema piramidalnu strukturu kompozicije, već koristi tzv. tehnologiju povuci – potegni (push – pull), prema kojoj se sastojci miješaju kako bi naglasili različite mirisne aspekte svake note u isto vrijeme. Tekućina parfema također je inovativna – obojena je u crno, a pri dodiru kože postaje nevidljiva.

'Kada mi je rekla svoje zamisli, prvo što sam pomislio je da je to nemoguće. Međutim ona nas je toliko gurala naprijed i nije htjela čuti za riječ 'odustajem'. Zapravo, Gaga je zaslužna za tu veliku inovaciju u parfemskoj industriji. Ona jednostavno izlazi iz zadanih okvira', rekao je predsjednik kompanije Coty.