u 65. godini

Umrla je glumica Lisa Loring, prva Wednesday iz obitelji Addams

30.01.2023 u 11:28

Bionic
Reading

U šezdesetim godinama kada je tek nastala ekranizacija popularnog stripa, 6-godišnjoj Lisi Loring pripala je uloga djevojčice Wednesday. Tom ulogom se proslavila te isprofilirala u svijetu horor filmova u kojima je glumila, a lik Wednesday pratio ju je i dalje u karijeri. Prošla je težak put depresije i ovisnosti, a konačno se izliječila krajem 90-ih o čemu je pričala u medijima

U danima najveće popularnosti Wednesday Addams zbog najnovije adaptacije poznate priče o obitelji Addams, svijet je napustila Lisa Loring, glumica koja je prva utjelovila lik Wednesday. Preminula je u 65. godini od moždanog udara, a tužnu vijest potvrdila je njezina kći.

'Preminula je mirno dok smo je sestra i ja držale za ruku', rekla je jedna od njezinih kćeri za Variety.

Lisa Loring američka je glumica poznata po ulozi Wednesday Addams u komičnom horor sitcomu 'Obitelj Addams' koju je utjelovila u razdoblju do 1964. do 1966. godine kada je imala tek šest godina. To je bila prva ekranizacija istoimenog stripa Charlesa Addamsa, a imala je dvije sezone i 64 epizode.

Kasnije je Loring dobio ulogu starije Wednesday u televizijskom filmu 'Noć vještica s novom obitelji Addams' koji je snimljen 1977. U tom je filmu prikazana kao da ima mlađu sestru nalik na nju, poznatu kao Wednesday junior, a koju je glumila Jennifer Surprenant. Godine 1980. Loring se pridružila glumačkoj ekipi sapunice 'Kako se svijet okreće', a igrala je i uloge u žanrovskim filmovima uključujući 'Savage Harbor' i 'Blood Frenzy'.

U devedesetima je razvila ovisnost o drogama zbog osjećaja depresije koja se u njoj razvila zbog pada u karijere i lošeg odnosa s mužem. Njen život je obilježila 1991. godina i trenutak kada je pronašla leš svoje bliske prijateljice Kelly Van Dyke, koja je počinila samoubojstvo vješanjem. Loring je već otprije bila depresivna, a tragična situacija s Kelly rezultirala je i njezinim vlastitim pokušajem samoubojstva. Godine 1992. otišla je na rehabilitaciju i pobijedila svoju ovisnost.

  • +7
Lisa Loring Izvor: Profimedia / Autor: Filmways Television / AFP / Profimedia